Hae
Saran kotikolo

Suklaafudge-popcornikakku (G, M, V)

Suklaafudge-popcornikakku onkin aikamoinen setti. Vaikka en ole erityisen innoissani suolaisen ja makean yhdistelmistä (paitsi kinuskissa – suolattu kinuski on mieletöntä!), halusin kokeilla popcornikakkua. Ja ajattelin, että suklaa popcornien parina olisi aika takuuvarma.

Myös ensi alkuun KIITOS kaikille blogiani Kotilieden ruokablogikilpailussa äänestäneille. Kuten blogista huomaatte, Saran kotikolo on nyt osa Kotilieden ruokablogiverkostoa. Edessä on siis loistava syksy uuden, inspiroivan, mielenkiintoisen ruokayhteisön parissa. Uutta reseptiä kehiin siis! Ja kerta nyt on syytä juhlia, on sen oltava kakku.

Kakusta tuli ihanan mutakakkumainen. Suklaaosa on raaka, joten siinä on runsaasti hyvää tekeviä rasvoja, kuituja, vitamiineja ja antioksidantteja. Popcornit tuovat kakkuun herkullisen suolaisen, rapean lisäyksen.

 

SUKLAAFUDGE-POPCORNIKAKKU

 

Pohja

 

 

1dl popcornia (jyviä) + kookosöljyä popcornien poksautteluun

2 raakasuklaapatukkaa (~50-60g)

3/4dl kookosöljyä

1/4tl suolaa

 

Yhdistä paistinpannulla popcorninjyvät ja pari ruokalusikallista kookosöljyä. Laita kansi pannun päälle ja ravistele popcorneja sekaisin kuumentamisen aikana. Voit myös valmistaa popcornit mikrossa. Mausta valmiit pocornit suolalla.

Sulata pilkottu raakasuklaa sekä kookosöljy vesihauteessa. Sekoita sula suklaa-öljyseos popcornien kanssa, ja kaada popcornit leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Levitä tasaisesti koko pohjalle, ja laita vuoka jääkaappiin.

 

Täyte

 

 

3dl taateleita

1dl kookosmaitoa
0,5dl raakakaakaojauhetta
1dl raakakaakaovoita
4rkl kookossokeria

Ripaus vaniljajauhetta

+ lisää popcorneja koristeluun

 

Liota taateleita tunnin verran ja sulata kaakaovoi vesihauteessa. Kaada taateleiden liotusvesi pois, ja sekoita kaikki ainekset sileäksi, tasaiseksi massaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Voit lisätä tilkan nestettä, mikäli tarvitsee, mutta huomioi, että massan kuuluu olla paksua.

Kaada täyteseos vuokaan popcornipohjan päälle, ripottele pinnalle lisää popcornia ja laita vuoka takaisin jääkaappiin. Anna kakun jähmettyä ainakin pari tuntia, mielellään jopa yön yli. Kakku on valmis, kun saat sen irrotettua vuoasta hajottamatta kakun pintaa.

Tämä kakku jää hyvin pehmeäksi, minkä huomaa erityisesti leikatessa, mutta kakun tulee silti pysyä yhtenäisenä ja kasassa ilman vuoan tukea.

Ripottele kakun pinnalle lisää tuoreeltaan valmistettuja popcorneja, mikäli kaipaat lisää.

Hauska yhdistelmä suolaista ja makeaa, ja hyvin helpolla valmistuksella!

Ihana herkku viikonloppuun – suklaista ja suolaista!

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram 

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *