Hae
Saran kotikolo

Tehokas ruuansulatusjuoma

Jos olet kuten minä ja ikinä taistellut hitaan vatsan tai ruuansulatusongelmien kanssa, kokeile heti tätä tehokasta ruuansulatusjuomaa. Se maistuu hyvältä ja tehostaa vatsahappojen toimintaa joko aterian jälkeen tai niiden välissä. Itse asiassa juoma maistuu niin ihanan raikkaalta, että se toimii myös maistuvana alkoholittomana drinkkinä.  Ruuansulatusjuoma  on  myös  mitä  mainioin  flunssan  karkottaja,  sillä  se  on  todellinen  tehojuoma  täynnä  immuniteettia  vahvistavia  aineksia!

Ihana sekoitus kevään keltaista!

 

Kaikki juoman ainekset edistävät ruuansulatusta ja aineenvaihduntaa. Vihreä tee ja inkivääri aktivoivat aineenvaihduntaa, kun taas omenaviinietikalla ja hunajalla on antibakteerinen vaikutus ja ne ovatkin loistava luontainen flunssalääke. Lisäksi omenaviinietikka ja hunaja edistävät vatsan ja suoliston terveyttä, sillä omenaviinietikassa olevat tanniinit estävät mikrobien ja bakteerien lisääntymistä, kun taas hunaja puolestaan lisää hyvien bifidobakteerien kasvua.

Juoma on paitsi kauniin värinen, myös täynnä herkullisia aineksia!

 

Inkivääri, hunaja ja omenaviinietikka vahvistavat immuunipuolustusta ja helpottavat myös flunssan oireita. Sikäli tästä voisi puhua yhtä hyvin flunssajuomana. Valmistin itselleni pääsiäisen aikana useita lasillisia, kun kurkku kipeytyi ja ääni katosi lähes täysin. Hunaja ja lämmin tee saivat liman liikkeelle nielusta ja juoma avusti ruuansulatusta, joka itselläni meinaa jämähtää aloilleen välittömästi liikunnan puuttuessa päivästä. Tykkään myös tämän juoman kirpeähköstä ja sitruksisesta mausta, joka flunssaisena onkin ainoa kunnolla maistuva maku. Vaikka inkivääri ja omenaviinietikka maistuvat sellaisenaan hyvinkin ärhäkältä, niiden kombo toimii tässä ruuansulatusjuomassa aivan täydellisesti! Juoma on raikas, piristävä ja juuri sopivan mieto nautittavaksi. Siinä on pientä potkua, mutta se ei polttele. Omenaviinietikka sekoittuu ihanasti kuumaan teehen eikä maistu liian hapokkaalta.

Ruuansulatusjuoma, tai kenties oman tarpeesi mukaan juuri flunssajuoma, valmistuu todella helposti, minkä vuoksi sen jaksaa tehdä oloa helpottaakseen vaikka korkeassa kuumeessa. Kiinnitä kuitenkin erityistä huomiota raaka-aineisiin, jotta saat juomasta aidosti tehokkaan. Valitse laadukasta hunajaa sekä omenaviinietikkaa, jotta niissä todella on kaikki terveysominaisuudet tallella. Valitse mahdollisuuksien mukaan raakaa hunajaa, jota ei ole lämpökäsitelty. Hunajan tulisi olla kiinteässä muodossa ja mielellään rakeista. Paras maistamani hunaja on ollut Iherbistä ostamani raakahunaja, jossa oli mukana myös siitepölyn hiukkasia. Pyrin kuitenkin hankkimaan ensisijaisesti kotimaista hunajaa. Manuka-hunaja on todellista hunajoiden aatelia, mutta myös sen verran hintavaa, etten ainakaan minä sitä juuri raaski ostaa.

Omenaviinietikassa taas kannattaa valita pastöroimaton ja raaka etikka, jossa on seitinomaista sakkaa eli ”etikan äitiä”, jota muodostuu etikan pinnalle sen käymisvaiheessa. Valmiissa pulloissa sakkaa näkyy pullon pohjalla ja juuri se on merkki siitä, että pullotettu omenaviinietikka on kuumentamatonta, aitoa tavaraa, jossa on ravinteet tallella. Huomaat eron tutkimalla kaupan hyllystä löytyviä pulloja, joissa seisova neste on kirkastettua ja suodatettua. Ne ovat ihan hyvä valinta esimerkiksi marinoituihin kuumennettaviin kastikkeisiin, mutta maun lisäksi niistä ei juuri muuta hyötyä ole. Omenaviinietikka on onneksi edullinen tuote, joten siihen kannattaa panostaa.

Kuten kaikki hapokkaat ruuat ja juomat, myös omenaviinietikka pehmentää hampaiden kiillettä. Siksi sitä kannattaa aina käyttää vain laimennettuna, kuten tässä juomassa, eikä hampaita kannata pestä ainakaan puoleen tuntiin sen nauttimisen jälkeen. Omenaviinietikan määrää juomassa voi lisätä pikkuhiljaa, kun makuaisti tottuu.

 

TEHOKAS RUUANSULATUSJUOMA

 

2dl vihreää teetä

1dl kylmää vettä

1-2rkl omenaviinietikkaa

1tl hunajaa

Peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä

 

 

Keitä tee valmiiksi. Sekoita kaikki ainekset yhteen tehosekoittimella täydellä teholla parin minuutin ajan, kunnes seos hieman vaahtoaa.

Voit myös valmistaa juoman kylmänä versiona antamalla teen jäähtyä ja lisäämällä siihen jääpaloja. Kylmässä nesteessä omenaviinietikka maistuu voimakkaammin.

Juo ruuansulatusjuoma heti.

Ruuansulatusjuoman voi nauttia ennen ateriaa tyhjään vatsaan, aterian aikana tai sen jälkeen mahalaukun työn helpottamiseksi. Juoma toimii myös aterioiden välissä ja se helpottaa nopeasti vatsan turvotusta sekä ähkyn tunnetta. En ole halunnut totuttaa omaa vatsaani ruuansulatusentsyymivalmisteisiin, mutta nautin säännöllisesti omenaviinietikkaa ihan vain veteen sekoitettuna. Lämpimän teen seassa se maistuu kuitenkin paremmin, ja kaikkien muiden ruuansulatusjuoman ainesten kanssa yhdistettynä tehoaa entistä paremmin.

Vihreän teen kofeiinipitoisuus voi olla kofeiiniherkille ehdoton ei, mutta teen voi hyvin vaihtaa johonkin muuhun vaihtoehtoon. Itsekin juon iltaisin aina kofeiinitonta teetä, ja sama juoma toimii loistavasti myös esimerkiksi kamomillateellä tai rooiboksella. Lämmintä omenamehua en ole kokeillut, mutta uskoisin senkin olevan mainio vaihtoehto.

Onko teillä hyviä flunssanhoito- ja ruuansulatusvinkkejä? Saisi alkaa jo kevät ja lämpö viimein tulla, että kaiken maailman flunssataudit helpottaisivat. En muista toista talvea, jolloin niin monet tutut olisivat olleet sairaana, ja tulihan se mokoma sieltä lopulta myös minulle.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

3 kommenttia

  1. iloranta66 kirjoitti:

    Meillä töissä oli kiinalainen lääkäri vuoden vierailulla jo 30 vuotta sitten ja hän antoi tuon flunssalääkkeen ohjeen. "koura" inkivääriä eli iso pala.Paloittele se siivuiksi ja laita noin litraan vettä se kiehumaan 10 min.
    Jäähdytä hieman ja lisää maun mukaan hunajaa maun takia. Jos olet flunssapotilas tai sinulla on poskiontelotulehdus- juo noin 500 ml (on tosi tuhtia) melkoisen nopeasti. Voit halutessasi siivilöidä irronneet ruskeat kuoret pois.
    Voin kertoa että toimii.
    ps. samasta voit keittää uuden annoksen tarvittaessa.

  2. iloranta66 kirjoitti:

    Meillä töissä oli kiinalainen lääkäri vuoden vierailulla jo 30 vuotta sitten ja hän antoi tuon flunssalääkkeen ohjeen. "koura" inkivääriä eli iso pala.Paloittele se siivuiksi ja laita noin litraan vettä se kiehumaan 10 min.
    Jäähdytä hieman ja lisää maun mukaan hunajaa maun takia. Jos olet flunssapotilas tai sinulla on poskiontelotulehdus- juo noin 500 ml (on tosi tuhtia) melkoisen nopeasti. Voit halutessasi siivilöidä irronneet ruskeat kuoret pois.
    Voin kertoa että toimii.
    ps. samasta voit keittää uuden annoksen tarvittaessa.

  3. Sara kirjoitti:

    Kyllä varmasti toimii! Olen laittanut inkivääriä usein flunssaisena teen sekaan siivuina, mutta tuota pitääkin kokeilla myös. Onneksi inkivääri uppoaa suht helposti tujumpanakin annoksena, vaikka kyllähän siitä poltetta suuhun saa. Kiitos vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *