Hae
Saran kotikolo

Lämmin banoffee-smoothie – and I’m in love! (G, M)

Smoothiet nautitaan yleensä kylminä ja raikkaina, mutta niistä voi yhtä hyvin tehdä myös lämpimiä versioita. Mikä sen ihanampaa, kuin helliä vatsaa ja ajatuksia lämpöisellä aamiaisella talven keskellä! Tämä makea ja kanelinen lämmin banoffee-smoothie on yksi suosikeistani, ja se koostuu vain muutamista simppeleistä aineksista, mutta on todellinen ravitseva tehopakkaus.

 

Kun pakkaat juoman termospulloon, se säilyy lämpimänä myös työmatkan ajan ja toimii näin loistavana eväänä. Kiire ei siis ole pätevä syy unohtaa aamupalaa! Lämmin banoffee-smoothie lämmittäö ihanasti siellä pysäkillä bussia odotellessa tai ulkona pimeässä aamussa tarpoessa.

Voit valita mitä kasvimaitoa ja pähkinävoita haluat käyttää. Jos haluat smoothiesta viljattoman, siihenkin löytyy hyviä vaihtoehtoja. Mantelimaito sopii kanelin ja banaanin kaveriksi paremmin kuin hyvin, mutta soija antaa juomalle puolestaan ihanaa vaniljan makua ja kaura taas kermaisuutta. Kokeile erilaisia variaatioita ja valitse oma suosikkisi.

 

LÄMMIN BANOFFEE-SMOOTHIE

(kahdelle)

1 banaani
3 kuivattua taatelia
1/2dl kaurahiutaleita (tai muita hiutaleita, esim. tattari, kookos, kvinoa…myös mantelilastut käyvät!)
3dl makeuttamatonta mantelijuomaa
1rkl haluamaasi pähkinävoita tai 2rkl pähkinöitä
1tl kanelia
Ripaus vaniljajauhetta
Ripaus suolaa

Kiehauta mantelimaito kattilassa. Yhdistä kaikki muut ainekset ja sekoita seos tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Smoothiesta tulee lusikoitavan paksua, mutta paksuutta voit helposti säädellä nesteen määrää lisäämällä.

Nauti smoothie lämpimänä!

Banoffeen-smoothien voit syödä myös kylmänä, ja hyvältä se maistuu silti. Sen mausteet tosin tekevät siitä erityisen ihanaa juuri lämpimänä, joten kannattaa kokeilla ainakin kerran. Lämpimän smoothien parissa saat nimittäin ihanan lempeän ja rauhallisen hetken ihan vain itselllesi.

Lämmin banoffee-smoothie on loistava alku mille tahansa päivälle, tai mitä nautinnollisin annos iltapalaksi. Ravitseva, lämmittävä, herkullinen annos, joka maistuu muuten ihan lämpöiseltä banoffeelta… Jos olet banoffeen ystävä kuten minä, tätä on pakko kokeilla!

Jos muuten pidät banoffeesta, kokeile myös herkullista ja hurjan helppoa banoffee-vanukasta ja  raakaa banoffee-piirakkaa! Ne kelpaavat smoothien kaveriksi tai nautittavaksi ihan omana herkkunaan. Molemmat ovat täynnä juuri sitä ihanaa banoffeen makua, mutta terveellisemmällä otteella.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram   

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *