Herrrkullinen gluteeniton piparkakkukääretorttu (G, M)
Blogiani seuranneet ovat ehkä jo huomanneet, että RAKASTAN piparkakkumausteita. Sekä sitä valmista sekoitusta, että kaikkia sekoituksen mausteita erikseen. Jo pelkkä neilikan ja kanelin tuoksu nostaa veden kielelleni ja saa suun hetkessä hymyyn. Piparimausteet ovat todellisia onnellisuusmausteita! Sikäli tämä gluteeniton piparkakkukääretorttu maistuu paremmin kuin hyvin.
Joulun aikana jos milloin piparkakkumausteet maistuvat koko kansalle, ja herkullinen piparkakun makuinen kääretorttu onkin omiaan juhlistamaan tunnelmallista talvikautta sekä vaikka täydentämään joulun ajan jälkiruokapöytää.
Kääretorttu onkin helppo valmistaa myös gluteenittomana ja maidottomana, jolloin se sopii tarjottavaksi monelle eri ruokarajoitteiselle. Makea, mehevä herkku, jota kelpaa maistella kuuman glögin ohessa!
GLUTEENITON PIPARKAKKUKÄÄRETORTTU
2tl piparkakkumaustetta
Vaahdota munat ja kookossokeri sähkövatkaimella. Kookossokerilla ei synny samanlaista vaahtoa kuin valkoisella sokerilla, mutta kun vatkaat muutaman minuutin, saat seokseen reilusti ilmakuplia ja se riittää.
Sekoita kuivat aineet keskenään, ja sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti käännellen. Lisää sula kookosöljy, ja sekoita uudelleen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ja paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes taikinan pinta on kiinteä ja kuiva.
2 purkkia maidotonta tuorejuustoa (~300g)
2rkl kookosöljyä
Säilytä kookoskerma yön yli jääkaapissa. Vatkaa kylmettynyt kerma ja hunaja sähkövatkaimella paksuksi, kermaiseksi vaahdoksi. Tähän menee hetki kauemmin kuin tavallisen kermavaahdon kanssa, mutta kylmänä myös kookoskerma vaahtoutuu ihan vastaavaksi vaahdoksi.
Sulata kookosöljy vesihauteessa ja sekoita siihen piparkakkumauste. Lisää myös tuorejuusto ja sekoita muiden ainesten joukkoon. Pidä huolta, että massasta tulee tasaista.
Levitä massa jäähtyneen torttulevyn päälle. Kääri torttu rullalle leivinpaperin sisään, ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin pari tuntia.
Ennen tarjoilua tortusta voi olla hyvä leikata epätasaiset päätypalat pois, jotta saat kokonaisuudesta kauniimman. Ja hei, mainio tekosyy vähän maistella ylimääräistä – ne päätypalatkin nimittäin maistuvat ihan törkeän hyvältä!