Hae
Saran kotikolo

Herrrkullinen gluteeniton piparkakkukääretorttu (G, M)

Blogiani seuranneet ovat ehkä jo huomanneet, että RAKASTAN piparkakkumausteita. Sekä sitä valmista sekoitusta, että kaikkia sekoituksen mausteita erikseen. Jo pelkkä neilikan ja kanelin tuoksu nostaa veden kielelleni ja saa suun hetkessä hymyyn. Piparimausteet ovat todellisia onnellisuusmausteita! Sikäli tämä gluteeniton piparkakkukääretorttu maistuu paremmin kuin hyvin.

Joulun aikana jos milloin piparkakkumausteet maistuvat koko kansalle, ja herkullinen piparkakun makuinen kääretorttu onkin omiaan juhlistamaan tunnelmallista talvikautta sekä vaikka täydentämään joulun ajan jälkiruokapöytää.

Kääretorttu onkin helppo valmistaa myös gluteenittomana ja maidottomana, jolloin se sopii tarjottavaksi monelle eri ruokarajoitteiselle. Makea, mehevä herkku, jota kelpaa maistella kuuman glögin ohessa!

GLUTEENITON  PIPARKAKKUKÄÄRETORTTU

 
Taikina

4 kananmunaa
1/2dl kookosöljyä
2dl kookossokeria
1dl perunajauhoa
1/2dl mantelijauhoa
1tl leivinjauhetta
1/2tl psylliumia
2tl piparkakkumaustetta
Ripaus vaniljajauhetta

Vaahdota munat ja kookossokeri sähkövatkaimella. Kookossokerilla ei synny samanlaista vaahtoa kuin valkoisella sokerilla, mutta kun vatkaat muutaman minuutin, saat seokseen reilusti ilmakuplia ja se riittää.

Sekoita kuivat aineet keskenään, ja sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti käännellen. Lisää sula kookosöljy, ja sekoita uudelleen.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ja paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes taikinan pinta on kiinteä ja kuiva.

Sirottele toiselle leivinpaperille kookossokeria, ja kumoa paistettu taikinalevy sen päälle. Irrota varoen päällimmäinen paistossa käytetty leivinpaperi ja heitä se menemään. Anna torttulevyn jäähtyä.
Piparimoussetäyte

2dl kookoskermaa (esim. Kara)
2 purkkia maidotonta tuorejuustoa (~300g) 
5rkl hunajaa
2rkl kookosöljyä 
1rkl piparkakkumaustetta

Säilytä kookoskerma yön yli jääkaapissa. Vatkaa kylmettynyt kerma ja hunaja sähkövatkaimella paksuksi, kermaiseksi vaahdoksi. Tähän menee hetki kauemmin kuin tavallisen kermavaahdon kanssa, mutta kylmänä myös kookoskerma vaahtoutuu ihan vastaavaksi vaahdoksi.

Sulata kookosöljy vesihauteessa ja sekoita siihen piparkakkumauste. Lisää myös tuorejuusto ja sekoita muiden ainesten joukkoon. Pidä huolta, että massasta tulee tasaista.

Levitä massa jäähtyneen torttulevyn päälle. Kääri torttu rullalle leivinpaperin sisään, ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin pari tuntia.

Ennen tarjoilua tortusta voi olla hyvä leikata epätasaiset päätypalat pois, jotta saat kokonaisuudesta kauniimman. Ja hei, mainio tekosyy vähän maistella ylimääräistä – ne päätypalatkin nimittäin maistuvat ihan törkeän hyvältä!

Säilytä valmis torttu kylmässä.

Piparintuoksuisia herkkuhetkiä,

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *