Hae
Saran kotikolo

Raaka toffee chia-vanukas

Elän selkeästi jonkinlaista vanukkaiden nousukautta, sillä olen viime aikoina valmistanut ties millaisia vanukkaita niin aamiaiseksi, välipalaksi kuin jälkiruuaksi. Ja kaikki vaan toimivat! Mainion vanukasmassan saa aikaiseksi chia-siemenillä, jotka ovat aikamoista superfoodia. Chia-siemenet ovat täynnä omega3-rasvahappoja, kuituja, proteiinia, magnesiumia ja E-vitamiinia, muun muassa. Siemenet turpoavat nesteessä jopa 9-kertaisiksi ja muodostavat ihanan geelimäisen massan, joten ne ovat mitä parhain raaka-aine terveellisiin ja ravitseviin vanukkaisiin. Toffee chia-vanukas on lisäksi mielettömän herkullinen!

Chia-vanukkaista on tullut jo ihan tavallista arkiruokaa, sillä niitä tulee valmistettua useamman kerran viikossa niiden helppouden ja ravitsevuuden takia. Ja niin, herkullisuuden! Chiansiemenet hellivät vatsaa ja suolistoa, ja niiden kuitupitoisuus auttaa pitämään nälkää. Mainio raaka-aine herkkuvanukkaisiin!

 

Valmiina välipalaksi! Pinnalle ripoteltu kanelia ja mantelilastuja

 

Kuten aiemmasta tofffeevanukasreseptistäni kävi jo ilmi, toffeevanukkaat ovat suosikkejani. Melko usein teen vanukkaista ihan vaniljapohjaisia ja nautin ne erilaisten marjojen kanssa, mutta aina välillä on pakko palata toffeeseen.

Onneksi toffeen maun ja makeuden saa aikaiseksi ihan luonnollisin, terveellisin konstein!

 

 

RAAKA toffee CHIA-Vanukas

(2 annosta)
10 kuivattua taatelia
4dl mantelimaitoa (makeuttamaton)
5rkl chiansiemeniä
1rkl vaahterasiirappia
Ripaus vaniljajauhetta
(Muutama tippa toffeesteviaa)

Liota taateleita tunnin verran. Sekoita blenderillä taatelit, mantelimaito, vaniljajauhe ja vaahterasiirappi sekä toffeestevia, jos haluat sitä käyttää. Kaada seos erilliseen kulhoon ja sekoita joukkoon chiansiemenet. Laita vanukas tekeytymään kylmään ja sekoita aina välillä, jotta siemenet levittäytyvät tasaisesti.

Anna vanukkaan tekeytyä ainakin tunti, mielellään yön yli, jotta chiansiemenet ehtivät turvota kunnolla. Muista, että chiansiemenet imevät itseensä noin yhdeksänkertaisen määrän nestettä, joten niiden on hyvä antaa turvota rauhassa ennen päätymistä mahan pohjalle.

Jos haluat vanukkaasta täysin sileän ilman chia-sattumia, pyöräytä seos ennen syömistä blenderin kautta.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *