Hae
Saran kotikolo

Ah mikä maidoton cookie dough – jäätelö!

Kaupan valmisjäätelöistä ykkönen on aina ollut Ben ja Jerry, ja Beniltä ja Jerryltä suosikkimaut mansikkajuustokakku (överimakea ja niin ihana!), Vermont (pekaania, vaahterasiirappia – need I say more?) ja kestosuosikki cookie dough, jossa oli oikeasti ihan reilulla kädellä sitä doughta! Kotitekoinen maidoton cookie dough – jäätelö on kenties suosikkini kaikista tekemistäni jäätelöistä, ja siinä ei tosiaankaan ole keksitaikinan kanssa säästelty!

Koska keksitaikina on törkeän hyvää, sitä kannattaa syödä mahdollisimman paljon raakana. Ja jotta siitä ei tule mahakipuja, se kannattaa tehdä aineksista, jotka tekevät hyvää samalla kun maistuvat hyvältä. Tämä jäätelö on raaka ja valmistettu ravitsevista aineksista. Joten tässä keksitaikinajäätelön ohje. Varoitan: se saattaa olla jopa liian hyvää…

 

Maidoton COOKIE DOUGH – JÄÄTELÖ

 

Keksitaikina

 

 
1dl mantelijauhoa
3rkl pähkinävoita (käytin cashewvoita)
2rkl kookossokeria
1rkl kookosöljyä sulana
Ripaus kanelia

Sekoita ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi. Lusikoi taikina esimerkiksi silikoniseen vuokaan, paperiseen muffinivuokaan tai muuhun vastaavaan, mistä saat klöntin helposti irti myöhemmin. Laita taikina pakastimeen noin 15-20 minuutiksi jähmettymään. Kun se pysyy yhtenäisenä ja jämäkkänä, leikkaa se pienemmiksi paloiksi.

Jäätelö

 

 
2dl cashewpähkinöitä
3dl kookosmaitoa
1dl mantelimaitoa
5 kuivattua taatelia
1rkl kookossokeria
Ripaus vaniljajauhetta

Sekoita ainekset tehosekoittimella sileäksi. Valmista jäätelökoneessa noin 45 minuuttia, tai kaada erilliseen kulhoon ja pakasta noin 2-3 tuntia. Sekoita muutaman kerran pakastuksen aikana.

Mikäli käytät jäätelökonetta, sekoita keksitaikinan palat jäätelön joukkoon jäätelön valmistuttua. Muussa tapauksessa sekoita taikinapalat jäätelömassan joukkoon ennen sen pakastamista.

Jäätelökoneesta tullessaan jäätelö on valmista syötäväksi samantien, mutta itse tykkään pakata sen rasiaan ja käyttää vielä pakastimen kautta, jotta se jähmettyy enemmän. Jäätelökoneessa jäätelöstä tulee pehmismäistä, ja kun sitä pitää vielä lisäksi pakastimessa, siitä saa pyöriteltyä ihania jäätelöpalloja eikä se sula yhtä nopeasti. Kun pakastat jäätelöä pidemmän aikaa, tai kun pistät jäljelle jääneen satsin pakastimeen, jäätelö kovettuu todella kovaksi ja vaatii aina hetken aikaa huoneenlämmössä pehmentyäkseen suuhun sopivaksi.

Mikäli kaipaat lisää taikinaa, yhdistä annokseen myös keksejä!

 

Jäätelö kannattaa pakata pakastimeen yksittäisiin pieniin rasioihin, jolloin sitä voi ottaa nautiskeltavaksi sopivan määrän kerrallaan, eikä koko satsia tarvitse seisottaa huoneenlämmössä pehmenemässä.

 

Kyllä, tämä on edelleen yksi suosikkijäätelöistäni. Oikein harmitti ettei jaksanut enempää! Kaikeksi onneksi maidoton cookie dough – jäätelö säilyy hyvin pakastimessa ja sitä voi valmistaa kerralla isomman satsin.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *