Hae
Saran kotikolo

Maailman paras aamukahvi

Paras aamukahvi on samalla myös paras tapa herätä uuteen päivään. Kahvi tuoksuu minusta taivaalliselta, mutta kesti vuosia ennen kuin opin oikeasti juomaan sitä. Enkä todellakaan juo kahvia mustana. Maustetut kahvit ovat minun juttuni, erikoiskahvit ihanilla lisukkeilla. Tässä on yksinkertaisesti paras aamukahviresepti, jonka tiedän. Koska se vaatii kovaäänistä blenderiä, sitä tulee tehtyä vain ollessa yksin kotona. Maailman paras aamukahvi on kuitenkin sellainen, että se maistuu erityisen hyvältä vapaapäivinä tai oikein sateisina, synkkinä iltapäivinä, kun sen nautiskeluun saa keskittyä kaikessa rauhassa.

Ehkä se juuri siksi onkin niin erityinen. On olemassa aamuja ja kahvia, ja sitten aamukahveja. Toiset hörppii nopeasti aamutoimien lomassa tai matkalla töihin, ja toisia siemailee kaikessa rauhassa nautiskellen, aamutakissa ja aamun lehteä lukien. Noista pienistä hetkistä kannattaa nauttia.

Kahvissa on monenlaista ainesosaa itse kahvin lisäksi. Älä kuitenkaan pelästy reseptin pituutta, sillä suurin osa on ihan tavallisia arkipäiväisiä aineksia, kuten mausteita. Voit käyttää vain yhtä kasvimaitoa ja kookosöljyn tilalla voi käyttää myös voita, muuta öljyä tai vaikka pähkinävoita. Maca-jauhekaan ei nyt ole pakollinen, mutta sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Maca on loistava superfood ja toimii todella hyvin juuri kahvin joukossa. Se on myös loistopari suklaalle. Macalla on kaikkien sisältämiensä vitamiinien ja hivenaineiden lisäksi kehon energiatasoa kohottava vaikutus, joten mikäpä sen parempi lisä aamukahviin!

 

MAAILMAN PARAS AAMUKAHVI

 

 
3dl keitettyä kahvia
0,5dl kookosmaitoa
0,5dl mantelimaitoa
1tl kookosöljyä
0,5tl macajauhetta
0,5tl kanelia
0,5tl raakakaakaojauhetta 
Ripaus kardemummaa
Ripaus neilikkaa

Ripaus vaniljajauhetta

 

Keitä kahvi valmiiksi ja yhdistä sillä välin muut ainekset tehosekoittimen kannussa. Kaada valmis kahvi muiden ainesten sekaan, ja hurauta täydellä teholla sekaisin. Jos haluat jääkahvia kuumana kesäpäivänä, lisää sekaan muutama jääpala.

En oikein edes tiedä miten kiteyttäisin tämän ihanuuden. Siinä on selkeästi silkkaa kahvia, ripaus jotain suklaista, keksitaikinan mieleen tuovia mausteita ja täydellistä kermaisuutta.

Hurmaavan vaahtoava herkkukahvi!

 

Yksinkertaisesti hykerryttävän hyvää! Paras aamukahvi ei ole pelkkää kahvia, vaan sekoitus kaikkea erilaista hyvää. Siinä on mausteita, superfoodia, kasvimaitoja ja hyvää rasvaa. Tämä kahvi toimii aamupalana jo itsessään etenkin, jos et ole tottunut aamuisin syömään isoa aamupalaa. Itse nautin mielelläni tämän kahvin rauhassa lehteä lukien ja annan itseni heräillä pikku hiljaa. Sitten maistelen vielä päälle muuta sen mukaan mitä mieli.

 

Kannattaa varata rauhassa aikaa tämän nautiskeluun. Päivä ei voi paremmin alkaa kuin täydellisellä kahvilla.

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *