Hae
Saran kotikolo

Bounty raakakakku

Jokaiselle kookosta ja suklaata rakastavalle niiden yhteinen liitto eli Bounty-patukka on aikamoista nannaa. Bounty raakakakussa yhdistyvät juuri nuo kaksi Bountyn tärkeintä elementtiä, eli rouheinen, kermainen kookos ja täyteläinen suklaa.  Bounty raakakakku on helppo valmistaa ja se maistuu ihanalta suklaapatukalta jokaisella suupalalla!

Raakoja Bounty-patukoita olen tehnyt useastikin, mutta tässä olisi nyt kokonaisen kakun edestä. Nam!

Tämä kakku vie kielen mennessään ja koukuttaa pahan kerran. Mutta älä huoli, sitä on helppo tehdä aina vain uudestaan! Makeutuksen voit valita itse. Useimmilta löytyy hunajaa jo valmiiksi kaapista, mutta muilla vaihtoehdoilla saat kakusta vegaanisen.

BOUNTY RAAKAKAKKU

 

Pohja

 

0,5dl taateleita (liota 1h)

0,5dl hasselpähkinöitä (liota yön yli)

3rkl raakakaakaovoita

1rkl raakakaakaojauhetta

Kookoskerros

 

3dl kookoshiutaleita

2 tölkkiä kookosmaitoa

2rkl vaahterasiirappia (/hunajaa)

2rkl psylliumia

1/4tl vaniljajauhetta

Suklaakerros

2 avokadoa

1dl taateleita (liota 1h)

0,5dl raakakaakaovoita

5rkl raakakaakaojauhetta

0,5dl vaahterasiirappia (/hunajaa)

Valmista ensin pohja. Sekoita ainekset tehosekoittimella mahdollisimman tasaiseksi. Painele pohjamassa vuoratun irtopohjavuoan pohjalle, ja laita jääkaappiin.

Valmista suklaatäyte. Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja sen jälkeen työstä ainekset sileäksi massaksi tehosekoittimella. Lusikoi muutama ruokalusikallinen suklaamassasta vuokaan pohjan päälle, levitä tasaiseksi ja jätä puolet odottamaan erilliseen kulhoon. Kerrostaminen tuo pohjaan kivan lisämaun, mutta halutessasi voit unohtaa suklaatäytteen pohjan päältä ja kasata kaiken päällimmäiseksi kerrokseksi.

Valmista kookostäyte. Sekoita kaikki ainekset psylliumia lukuun ottamatta tehosekoittimella. Käytä kookosmaidosta vain tölkin pinnalla oleva paksu, rasvainen osa. Voit lisätä muutaman ruokalusikallisen nesteestä sen mukaan, miten hyvin saat ainekset sekaisin. Huomioi, että Bounty-patukoissakaan kookostäyte ei ole silkinsileää vaan mukavan rouheista. Seoksen ei siis kuulu olla täysin tasaista, kunhan ainekset sekoittuvat keskenään. Kun massa on kunnolla sekaisin, lisää psyllium ja sekoita vielä kerran. Kaada kookostäyte vuokaan suklaatäytteen päälle ja levitä tasaiseksi. Kaada lopuksi loput suklaamassasta kookostäytteen päälle ja levitä tasaiseksi. Halutessasi voit koristella pinnan esimerkiksi kookoshiutaleilla.

Anna kakun jähmettyä jääkaapissa tai pakastimessa. Itse teen raakakakut mielelläni jo edellisenä päivänä valmiiksi, jotta ne ehtivät jähmettyä kaikessa rauhassa jääkaapissa. Näin voin vielä myös pakastaa mahdollisia jäljelle jääviä paloja.

Muista syödä kakkua aina haarukalla, se tuntuu heti juhlavammalta!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *