Hae
Saran kotikolo

Suklaiset raakabrowniet

Pienet suklaiset raakabrowniet ovat loistava herkku jemmattavaksi pakastimeen suklaanhimoisia hetkiävarten. Kun tekee mieli suklaata, ja kun sitä tekee mieli HETI, raakaherkut eivät aina ole se helpoin vaihtoehto – ainakaan silloin kun ne on alusta alkaen valmistettava itse. Onneksi raakasuklaata saa pahimpaan hätään valmiina, ja erilaisia raakakakkuja löytyy nykyään jo ihan ruokakaupoista. Kuitenkin on myös hyvä valmistautua hätähetkiä varten tekemällä herkkuja valmiiksi jo hyvissä ajoin. Kaikeksi onneksi raakaherkkujen ideointi ja valmistus on niin hauskaa, että se on monesti parasta vapaapäivien ohjelmaa!

Suklaan ihanuus kiteytyy mielestäni hyvin brownieissa. Paras brownie on mehevä ja kostea, aavistuksen raskas massaltaan ja oi-niin-suklainen. Raakabrowniessa kulminoituvat juuri nuo brownien parhaat puolet. Sen valmistus on helppoa, mutta kuivattaminen vaatii hieman aikaa ja kärsivällisyyttä. Mutta kunhan malttaa odotella, niin mitään varsinaisia valmistustöitä ei massan sekoittamisen jälkeen kuitenkaan tarvitse tehdä.

Herkku joka valmistuu kuin itsekseen, mikäs sen parempaa!

 

RAAKABROWNIET

 (yksi ”levy”)

 

2 banaania

1dl raakakaakaojauhetta

2dl cashewpähkinöitä

3rkl kookosöljyä

1dl kuivattuja luumuja

1dl vettä

Ripaus vaniljaa

 


Liota pähkinöitä ainakin muutama tunti ja luumuja tunnin verran. Sulata kookosöljy vesihauteessa, ja yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimen kannussa. Pyöräytä tasaiseksi massaksi. Tässä kannattaa olla kärsivällinen ja kenties jopa antaa tehosekoittimelle pieni tauko välissä, ettei se ylikuumene ja ala niskuroida.

 

Kumoa valmis massa kuivurin levylle tai leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä massaa hieman, mutta jätä siihen paksuutta, jotta lopputuloksena on tosiaan yksi iso brownien palanen.

Kuivata kuivurissa 41 asteessa tai uunissa 45 asteessa 12-24 tuntia, kunnes brownien  pinta ei ole enää kostea.  Itse pidin tällä kertaa vähän vajaat 20 tuntia. Käännä noin puolivälissä levy varovasti ympäri, jotta myös pohja kuivaa kunnolla.

 

Tässä vaiheessa levy on vielä lämmin, ja taikina pehmeää, joten sitä on helppo käsitellä. Leikkaa levy pieniksi suupalan kokoisiksi kuutioiksi, tai halutessasi pyörittele palasista vielä erikseen pieniä brownie-palloja. Kun palaset ovat haluamassasi muodossa, pistä ne jääkaappiin jähmettymään.

Raakabrowniet ovat mielestäni parhaimmillaan juuri pieninä suupaloina, jolloin niitä tulee nautiskeltua sopiva määrä kerrallaan. Raakaherkut ovat yleensäkin sen verran tuhteja ja runsaita, että pienempi määrä maistuu paremmalta. Ja silloin herkut tulee myös herkuteltua kaikessa rauhassa.

Myös tämä herkku toimii mainiosti suoraan pakastimesta, joten sitä voi hyvällä syyllä tehdä kerralla isomman satsin pahan päivän varalle. Raakabrowniet säilyvät pitkään pakastimessa, ja ovat vähän kohmeisina ja kylminä uskomattoman koukuttavia.

Niin meheviä ja suklaisia että hullaannut raakabrowniesiin hetkessä! Kuin raakaa suklaakakkutaikinaa söisi, nam!

 

Lue myös uusin juttu!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram 

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *