Hae
Saran kotikolo

Aasialainen katkarapu-kookoskeitto

Aasialainen ruoka maistuu aina. Olen myös innostunut erilaisista keitoista, jotka ovat ihan parasta lounasruokaa. Tämä ihana aasialainen katkarapu-kookoskeitto on mausteinen ja täynnä ihania sattumia ja värejä! Se on myös todella helppo ja nopea valmistaa, mikä tekee siitä mainion ruuan myös osaksi arkea. Mausteita saa suhteutettua omaan ja perheen makuun, eikä keiton tarvitse olla tulista ellei välttämättä halua. Kookosmaito ei ole mitenkään dominoiva maku, mutta se pehmentää kokonaisuutta ja vie myös poltetta liemestä.

Katkarapu-kookoskeitto tarjoaa myös mahdollisuuden hyödyntää hävikkiä ja kokeilla monipuolisesti erilaisia kasviksia. Vaihda joskus paprikat porkkanaan tai perunat riisiin! Voit myös käyttää katkarapujen tilalla kanaa tai tehdä kokonaan vegaanisen keiton käyttämällä pelkkää tofua. Näin keitosta saa ruokaa sopimaan niin merenelävistä tykkääville kuin kasvissyöjille.


Aasialainen katkarapu-kookoskeitto

4 perunaa
4 pientä värikästä paprikaa
150 g broccolini
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl kookosöljyä
2 rkl seesamiöljyä
200 g katkarapuja
270 g tofua (1 Jalotofu paketti)
4 rkl punaista currytahnaa
3 rkl ketsuppia
1,5 tl tamarinditahnaa
6 dl vettä
3,5 dl kookosmaitoa
1 tl paprikajauhetta
1/4 tl kuivattua inkivääriä
1 tl chilihiutaleita (voit jättää pois jos et halua tulista)
Ripaus mustapippuria

Pilko sipuli ja valkosipuli ja laita ne kattilaan. Lisää kattilaan kookosöljy ja seesamiöljy ja kuullota sipuleita öljyssä pienellä lämmöllä.

Kuori ja pilko perunat, paprikat ja broccolini pieniksi paloiksi.

Lisää kattilaan currytahna, ketsuppi, tamarinditahna ja tofu. Sekoita ainekset hyvin sekaisin. Lisää myös vesi, kookosmaito, mausteet ja perunat. Anna perunoiden kypsyä viitisen minuuttia, ennen kuin lisäät paprikat ja broccolinit mukaan. Keitä vielä toiset viisi minuuttia ja lisää katkaravut. Anna kiehahtaa ja sammuta levy.

Tadaa, valmista! Keitosta tulee ihan hyvä kattilallinen ja siitä riittää useammalle aterialle. Olen nyt tehnyt tästä jotain versiota melkein viikoittain. Liemi toimii super hyvin, ja proteiinia ja jotain vihannesta vaihtamalla saa aina ihan erilaisen makuelämyksen. Kokeile esimerkiksi erilaisia sieniä ja kaaleja. Edullisia ja monipuolisia vaihtoehtoja löytyy reippaasti joka makuun!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *