Hae
Saran kotikolo

Mökkitaivaalla revontulet

Olen nähnyt revontulia joskus penskana ihan sattumalta kotikylillä kotiin kävellessä. Mulla on ollut puhelimessa revontuliappi jo jonkin aikaa, mutta en oikein tule sitä seuranneeksi, tai sitten vaan tuntuu että revontulet liehuvat siellä taivaalla aina liian myöhään. Mä olen jo nukkumassa! Kun sitten mökillä ollessa äitin kännykkä hälytti, että revontulia voisi näkyä, piti heti mennä vilkaisemaan. Olin tavallista myöhempään hereillä, eikä kaupungin valotkaan olisi esteenä. Ja siellähän mökkitaivaalla revontulet loistivat upeasti!

Kun revontulista on ollut Frozenia fanittavan naperon kanssa puhetta, lupasin ottaa hänet mukaan katsomaan jos ja kun niitä joskus näkyisi. Niinpä kipitin nopeasti yläkertaa, yritin ravistella tyypin hereille (hän mumisi kiitos ja käänsi kylkeä), kutittelin vähän lisää, ja sain hänet sen verran tajuihinsa että pääsin kysymään jaksaako hän tulla. Toinen tuntui olevan aika koomassa koko ajan, mutta halusi mukaan. Niinpä pistettiin ylle takki ja saappaat, ja kannoin hänet unenpöpperöisenä pihalle. Mietin muistaako hän siitä aamulla mitään, mutta hetken aikaa katseltiin noita luonnonihmeitä yhdessä ekaa kertaa. Sitten hän halusi takaisin nukkumaan.

Aamulla katseltiin muistoksi saatuja kuvia ja juteltiin, että nyt niitä on nähty. Vieläkään ei tiedä muistaako hän sitä yöllistä hetkeä oikeasti, mutta väliäkö sillä. Aina voi katsella myöhemmin kuvia ja miettiä, että silloin sitä seisoi mökkipihalla pimeässä kun revontulet tanssi taivaalla.

Ne on aika maaginen ilmiö, myös näin aikuisen silmin.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi     

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *