Hae
Saran kotikolo

Makoisa banoffee-vanukas

Tykkään sen verran paljon vanukkaista ja banoffeesta, että tämän banoffeen-vanukkaan kokeilu oli vain ajan kysymys. Maku osui kuitenkin heti kerralla oikeaan, ja nautiskelin ihanaa banaanilta sekä kinuskilta maistuvaa vanukasta oikein tyytyväisenä. Banoffee-vanukas onkin ollut aika usein tekeillä tässä viime aikoina…


Banoffee-vanukkaan saa kasattua hauskaksi kerrosherkuksi tai sen voi nautiskella ihan vain kumoamalla kinuskikastikkeen ja pähkinät banaanivanukkaan päälle. Omaan kerrosherkkuuni tuli aika paljon kinuskia, joten lopputulos oli makea ja jälkiruokamainen. Esimerkiksi aamupalaksi riittäisi kuitenkin huomattavasti vähemmän makea vanukas, joten silloin laittaisin banaanivanukkaan pääosaan ja muut höysteet vain kevyesti pinnalle makua tuomaan. Joten kasaa oma banoffee-vanukkaasi ihan sen hetkisen tarpeen ja mielihalujen mukaan.

Vanukas on makea ja täyttävä, joten mielestäni ohjeesta riittää hyvin kahdelle ihan riittävän suuri annos. Omani kasasin kerroksittain lasipurkkiin, josta lusikoin aina vähän kerrallaan parin päivän ajan. Jos nälkä ja etenkin makeannälkä on todella kova, miksipä et voisi nautiskella tätä koko annosta ihan itseksesikin.

 

BANOFFEE-VANUKAS

 

Banaanivanukas

 

1 banaani

2dl makeuttamatonta soijajogurttia

1rkl sulaa kookosöljyä

1tl psylliumia

Ripaus Bourbon vaniljajauhetta

 

Sekoita tehosekoittimella tai sauvasekoittimella puolikas banaani, soijajogurtti, kookosöljy, psyllium ja vaniljajauhe. Jätä seos odottamaan erilliseen kulhoon.

Jos maistat banaanivanukasta tällaisenaan, maku ei ehkä vielä hurmaa. Vanukkaassa maistuu hapan soijajogurtti, ja ainakin omasta mielestäni se olisi kaivannut sekaan jonkinlaista makeutusta. Koska makeutta on kuitenkin tulossa kinuskin ja karamellisoitujen pähkinöiden mukana, ei itse vanukas mielestäni vaadi makeutusta erikseen. Taatelikinuski ja pähkinät ovat nimittäin sen verran makea lisä happamaan vanukkaaseen, että kokonaisuus saa kyllä varmasti suun makeaksi!

Kinuski

 

100g kuivattuja taateleita

2dl kookosmaitoa

Ripaus suolaa

 

Sekoita seuraavaksi taatelit, kookosmaito ja suola mahdollisimman sileäksi, juoksevaksi seokseksi. Voit liottaa taateleita tunnin verran etukäteen saadaksesi ne pehmenemään lisää.

Taatelikinuskia jäi minulta noin puolisen desilitraa yli. Onneksi sille on aina käyttöä muutenkin! Kokeile esimerkiksi hurmaavassa Snickers-puurossa!

Karamellisoidut pähkinät

 

2rkl pekaanipähkinöitä

1tl kookosöljyä

1/4tl kanelia

2rkl vaahterasiirappia

 

Lopuksi murenna pekaanipähkinöitä pienemmäksi silpuksi paistinpannulle. Lisää kookosöljy, kaneli sekä vaahterasiirappi, ja paahda seosta pannulla pari minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes pähkinät ovat karamellisoituneet.

Viipaloi jäljelle jäänyt puolikas banaani.

Kaada puolet banaanivanukkaasta annoskulhon pohjalle. Annostele päälle puolet taateliseoksesta, banaaniviipaleista sekä pähkinöistä. Peitä ainekset lopulla vanukkaalla, ja viimeistele annostelemalla loput lisukkeet vanukkaan päälle.

Banoffee-vanukas säilyy hyvin jääkaapissa pari päivää, mutta huomioi, että pähkinät ehtivät siinä ajassa jo vähän pehmetä.

Banaani, kinuski ja ihanat karamellisoidut pähkinät ovat lyömätön makuyhdistelmä, johon en sitten vain kyllästy! Parasta on, että banoffeen makua voi kokeilla vaikka minkälaisissa eri herkuissa – ei pelkästään piirakassa. Nyt tuo ihana maku taipui meheväksi lusikoitavaksi vanukkaaksi, herkuksi, josta satun myös pitämään erityisen paljon ihan vain jo suutuntuman vuoksi. Tykkään syödä myös smoothieni lusikoitavan paksuna, joten vanukkaat kuuluvat ilman muuta myös ykkösherkkuihini.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *