Hae
Saran kotikolo

Joululoman recap

Meidän joululoma alkoi hyvissä ajoin, kun suuntasin lapsen kanssa Lappeenrantaan jo jouluviikon tiistaina. Olipa hyvä mieli ajella talvisissa maisemissa kohti joulun viettoa! Perillä oli pipareiden leivontaa, ulkoilua, viimeiset työjutut ja yhdessä oleilua, kunnes perjantaina ajettiin mun mummolla kyläilyn kautta mökille. Sää oli aikamoinen ja tiet kehnossa kunnossa, mutta siinähän se matka jouluradiota kuunnellen sujui.

Joulu mökillä

Mökillä pääsi nopeasti joulu tunnelmaan. Maisema oli kuin sadusta – lunta ihan joka puolella korkeina nietoksina, kirkkaana loistava tähtitaivas ja joulukoristeita joka puolella. Koko jengi oli kasassa aattona iltapäivästä, ja sitä ennen aika kului valmisteluihin ja pulkkamäkeen. On muuten hyvää treeniä pulkan kanssa hangessa vaeltaminen!

Käytiin rantasaunassa, syötiin jo vähän pipareita ja aattoaamuna katseltiin joulupukin kuumaa linjaa. Joulupöydästä löytyi monenlaista herkkua, ja lapsen suosikkia silliä kului kovaan tahtiin. Sopivasti ruokalajien välissä sattui joulupukki soittamaan ovikelloa, ja oli lahjojen vuoro. Napero taisi saada suurimmat toiveensa ja oli haltioissaan. Lahjat olivat erinomaisia, eikä niitä ollut liikaa. Muutama lelu ja sen lisäksi pyjama, collegeasu, marmeladia ja askartelutarvikkeita. Hartaasti toivottu laulava Asha-nukke tuli, ja Toive-leffan teemalaulu soikin iloisesti läpi joulun. Tiikeriperhe oli ollut toiveissa, ja yhdestä paketista löytyi iso ja pieni tiikeripehmolelu. Niiden kanssa nukuttiin sitten joka yö. Oikeaa joululoman tunnelmaa.

Into päästä leikkimään oli kova joka aamu, ja etenkin My Little Pony hahmoilla ja bussilla oli käyttöä. Joka päivä ulkoiltiin paljon, ja itsekin kävin hiihtämässä ja kävelyillä ihan yksin, kun serkukset paini hangessa keskenään. Katsottiin useampi leffa, pelattiin pelejä, syötiin hurjasti marmeladeja ja piapreita ja nukuttiin pitkään. Oli ihanaa. Ei olisi voinut olla kauniimpi joulu, kun miettii sitä lumen määrää ja maisemaa. Ihan valtavan kaunista. Ja ilma oli täydellinen. Kun lähdin lapsen kanssa ajamaan kotiin uuden vuoden aattona, pakkanen oli kiristynyt -17 asteeseen, mutta siihen asti se pysyi alle kymmenessä asteessa.

Uudeksi vuodeksi kotiin

Uutena vuotena oli tosiaan matkapäivä, eikä tehty ihmeitä. Kotona meni ilta melkein 2 viikon reissun jälkeen, nachopeltiä syöden ja tavaroita purkaen. Uuden vuoden päivänä käytiin miehen vanhemmilla syömässä hurjan hyvä ateria, ja siinä pakkasessa ulkoilut jäi aika vähiin. Kuten koko viikon, lähinnä muutama lyhyempi pyrähdys tullut tehtyä. Tänään napero menee yökylään serkuille ja perjantaina lähdetään vielä Lappeenrantaan kavereita tapaamaan loman viimeiseksi viikonlopuksi.

Ensi viikolla taas arkea, uuden vuoden merkeissä. Viime vuosi ei ollut helppo, enkä tiedä onko helppoutta näkyvissä ihan heti nytkään. Mutta on aika hienoa miettiä että mitä kaikkea yhteen vuoteen voikaan mahtua. Kaikki on vielä edessä, ja odotan tältä vuodelta hienoja asioita.

Hyvää uutta vuotta kaikille!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *