Hae
Saran kotikolo

Kotitekoiset Oreot (G, M, V) koukuttavat ja ovat super helppoja leipoa!

Kotitekoiset Oreot olivat tosiaan yllättävän helppoja leivottavia. Keksitaikina oli nopeasti valmiina, ja jos kekseistä ei välttämättä halua näperrellä kuvion muotoisia, ne saa myös uuniin paistumaan nopeasti. Ja voihan että, miten herkullisia! Nämä keksit nimittäin tosiaankin maistuvat juuri siltä kuin Oreoiden kuuluu. Kaakaon ja vaniljan unelmaliitto, rapea keksi ja kermainen pehmyt täyte. Koukuttavia. Suosittelen vahvasti kokeilemaan.

Joten jos Oreot ja/tai Dominot yleensä maistuvat, nyt on aika valmistaa kotitekoiset Oreot ja nautiskella oikein olan takaa! Leivoin näitä itse sopivasti ystävänpäivää ajatellen jo tällä viikolla, osan lahjaksi ja osan meille kotiin.

Käytin ohjeen inspiraationa Keksitaikinavegaanin blogista löytyvää ohjetta, mutta muuntelin sitä aika lailla. Nämä kotitekoiset Oreot ovat nimittäin paitsi vegaanisia, myös gluteenittomia. Mittasuhteet pysyivät kuitenkin suht samana.

Ohjeella tulee noin 25 pientä täytekeksiä. Tein itse vähän isompana ja sydämen muotoisia tuli 15, lisäksi jokunen pyöreä taikinan lopusta vielä päälle. Taikinan paksuus vaikuttaa toki määrään myös. Sen verran taikina uunissa kohoaa, että kannattaa kaulita kunnolla ohueksi.

 

Kotitekoiset Oreot (G, M, V)

 

 

120 g kasvimargariinia

1/2 dl vaahterasiirappia

1 ¾ dl kookossokeria

1 dl tummaa kaakaojauhetta

1 tl ruokasoodaa

Ripaus suolaa

1/4 tl vaniljajauhetta

3 dl (Myllärin) gluteeniton vaalea jauhoseos

 


Sulata margariini pehmeäksi, mutta ei juoksevaksi. Lisää sekaan siirappi ja sokeri, ja sekoita sähkövatkaimella sileäksi.

Lisää myös loput ainekset ja sekoita huolella yhtenäiseksi, kiinteäksi taikinaksi. Sekoittaminen onnistuu helpommin sähkövatkaimella.

Taikinan voi laittaa vähäksi aikaa jääkaappiin tai pakastimeen, jotta se on vielä helpommin leivottavissa. Mutta kyllä se on ihan valmista leivottavaksi myös heti.

Tein itse Oreoita nyt ystävänpäiväksi, joten halusin tehdä muotilla sydämenmuotoisia. Siihen taikina olisi voinut olla kylmänä helpommin käsiteltävää, mutta onnistui se näinkin, vaikka vähän näpertelyksi meni.

Jos haluat tehdä muoteilla kuvioita, kaulitse taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi ja painele täyteen muotin kuvia. Omani olivat vaikeasti liikuteltavissa, joten siirsin vain reunimmaiset ja muuten poistin reunukset ympäriltä.

Jos haluat tehdä ihan pyöreitä keksejä, ota noin teelusikallisen kokoinen nökäre taikinaa, pyörittele palloksi ja painele leivinpaperille pyöreäksi levyksi.

Paistoin keksejä kiertoilmauunissa 175 asteessa 20 minuuttia. Jos et käytä kiertoilmaa, paistoaika voi olla hieman pidempi tai uuni vaatia korkeamman paistolämpötilan.

Anna keksien jäähtyä ennen niiden liikuttamista. Keksit jäähtyvät aika nopeasti, ja jäähtyessään ne myös kovettuvat. Älä siis huolehdi, kun ne tuntuvat vielä epäilyttävän pehmeiltä uunista tullessaan.

 

Vaniljakreemitäyte

 

80 g kasvimargariinia

¼ tl vaniljauutetta

4 dl tomusokeria

1 rkl nestettä (käytin kauramaitoa)

 

Anna margariinin pehmetä huoneenlämpöiseksi. Lisää muut ainekset margariinin sekaan, ja vatkaa sähkövatkaimella paksuksi kreemiksi.

Ota kekseistä puolet, ja levitä keksien sisäpinnalle kreemitäytettä. Täytteen voi levittää veitsen tai pursotinpussin avulla. Paina toinen keksi täytteen päälle ja siisti reunat, jos täyte pursuaa liikaa yli.

Pistä keksit jääkaappiin noin vartiksi, jotta täyte jähmettyy. Säilytä valmiit keksit myös jääkaapissa, ja nautiskele viikon sisään.

En olisi uskonut että omat gluteenittomat Oreot valmistuvat niin vähällä vaivalla! Keksitaikina on helppoa käsitellä, eikä siihen tule mitenkään hankalia aineksia. Itse asiassa, keksitaikina oli ilman täytettäkin super hyvää ja siitä saisi ihania rapeita suklaakeksejä sellaisenaankin! Näistä tykkäsivät tosi paljon kaikki niitä maistamaan päässeet, ja jokaisen kommenttina kuului ”ihan kuin oikeita!”.

Ja olihan niitä kieltämättä aika ihana napsia itsekin…

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Yksi kommentti

  1. sarankotikolo kirjoitti:

    No moi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *