Hae
Saran kotikolo

Super helppo ja täyttävä kasvissosekeitto

Tykkään itse kovasti syödä lounaalla jotakin keittoruokaa. Etenkin talvella kylminä päivinä on ihanaa saada eteensä lautasellinen kuumaa keittoa ja pala leipää! Tykkään myös tehdä kasvissosekeittoja, koska jokaisella lusikallisella suuhun päätyy vihanneksia niin itselleni kuin lapselle. Samettiset kasvissosekeitot ovat herkullista ja edullista kasvisruokaa, josta riittää usealle päivälle ja valmistuskin käy kätevästi. Tämä täyttävä kasvissosekeitto sisältää myös tofua, josta saa keittoon sekä samettista, pehmeää koostumusta että proteiinia, mikä pitää kylläisenä pitkään. Koska kasvissosekeitot ovat usein melko kevyitä eivätkä välttämättä sellaisenaan riitä viemään nälkää pois. Tämä kasvissosekeitto on kuitenkin täyttävä, ja samalla edullinen sekä terveellinen ruoka koko perheelle.

Kasvissosekeittoon voi käyttää erilaisia vihanneksia monipuolisesti, joten niitä kannattaakin vaihdella. Keittoon saa myös jemmattua paljon sellaisia vihanneksia, joita lapsen suuhun ei välttämättä muuten uppoa. Ohjeessa on nyt aika perusversio, mutta kokeile rohkeasti lisätä vaikka kesäkurpitsaa, tomaattia, palsternakkaa tai vaikka paprikaa erilaisiin versioihin. Myös pähkinävoi on kiva lisä tuomaan erilaista makua, ja valmiin keittoannoksen päälle sopii hyvin vegejuustoraaste.

Sellainen huomio, että käytä nimenomaan silken tofua. Se on pehmeää ja helposti keittoon sekoittuvaa tofua, jossa on myös varsin mieto maku. Tavallinen kova tofu ei sekoitu keittoon yhtä hyvin ja jää helposti rakeisena muiden ainesten sekaan.

 

 

TÄYTTÄVÄ KASVISSOSEKEITTO

 

 

2 bataattia

~ 8 keskikokoista porkkanaa

500ml kasvislientä (käytin Maggi kasvislientä)

450g silken tofua

1/2tl sipulijauhetta

1/2tl cajun maustetta

1/4tl suolaa

Mustapippuria

250ml kaurakermaa

 

Kuori ja pilko porkkanat sekä bataatit pienemmiksi. Pistä palaset kattilaan, kaada sekaan kasvisliemi ja lisää vettä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä vihanneksia kunnes ne ovat kauttaaltaan pehmeitä. Tässä ei haittaa vaikka menisi jo mössöiseksi, koska ne soseutetaan joka tapauksessa.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää sekaan tofu. Valuta siitä ensin neste pois. Lisää myös mausteet.

Soseuta ainekset sauvasekoittimella mahdollisimman sileäksi. Lisää kaurakerma, ja jatka soseuttamista, kunnes keittoon tulee hieman kuohkeutta ja ilmavuutta.

Keitto säilyy hyvin jääkaapissa useamman päivän ja sitä voi myös pakastaa valmiina annoksina. Meidän perus arkiruokia, jossa yhdistyy ravinteikkuus, helppous, vihannekset ja edullisuus. Toimii ja maistuu aina!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *