Hae
Saran kotikolo

Terveellinen mustikkasmoothiekakku

Ehkä se johtuu alkaneesta arjesta, ehkä vaan tarpeesta pureskella sitä smoothieta, mutta minusta on tullut todellinen kakunsyöjä. Siihen hätään auttaa onneksi terveellinen smoothiekakku, joka on siis käytännössä kakun muotoon hyydytettyä smoothieta. Siitä vain palanen lautaselle ja juhlavasti haarukalla suuhun – mitä parhautta aamuun!

Mustikka päätyi makuvalinnaksi ihan jo siksi, että metsät ja pakastin suorastaan pursuaa tuota ihanaa sinistä marjaa. Siitä syntyikin aivan ihana kakku, joka on makeutettu terveellisellä, kurkkua ja vatsaa hellivällä hunajalla. Raikas, terveellinen, maistuva terveyskakku! Näin hyydytettynä tämä ”smoothie” muistuttaa myös vanukasta. Joten päätä itse kummaksi haluat sitä kutsua.

 

TERVEELLINEN MUSTIKKASMOOTHIEKAKKU

Pohja

1/2dl kaurahiutaleita

1/2dl kookoshiutaleita

1/2dl kookosöljyä

1rkl hunajaa

Ripaus vaniljajauhetta

 

Sulata kookosöljy ja sekoita se yhteen muiden ainesten kanssa. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte

3dl mustikoita (sulana tai tuoreena) + 4rkl chiansiemeniä + 2rkl hunajaa

3 banaania

4dl kookosmaitoa

4rkl gelatiinijauhetta + 3/4dl vettä

1/2dl hunajaa

1/2tl vaniljajauhetta

Murskaa tai soseuta mustikat. Sekoita chiansiemenet ja hunaja mustikkamurskan joukkoon, ja anna turvota vähintään 15 minuuttia, mielellään pidempäänkin. Seos turpoaa lisää vielä kakun jähmettyessä, joten turvotuksessa etukäteen riittää, että seoksesta tulee hillomaisen paksua ja kiinteää.

Kiehauta kookosmaito kattilassa. Sekoita gelatiinijauhe kylmään veteen. Seoksesta muodostuu paksua massaa. Lusikoi seos kuuman kookosmaidon sekaan. Sekoittele pari minuuttia, kunnes massa on täysin liuennut nesteeseen.

Sekoita kookosmaitoseos, banaanit, hunaja ja vaniljajauhe sileäksi seokseksi esimerkiksi tehosekoittimella. Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Kopauta vuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jotta ilmakuplat hajoavat.

 

Annostele lusikalla mustikkahilloa kakun täytteeseen joko pallomaisiksi sattumiksi tai lusikkaa liikuttelemalla raidoiksi.

Laita kakku jääkaappiin jähmettymään ainakin pariksi tunniksi. Kakku on valmis, kun sen voi irrottaa ehjänä vuoasta.

Smoothiekakku on hauskaa vaihtelua juotaville smoothieille, ja se maistuu erityisen herkulliselta aamulla kahvikupposen ohessa. Se on makeaa, mutta hedelmäisellä tavalla – hyvin smoothiemaista. Kakku on terveellinen valinta makeannälkään myös karkkipäivien välissä. Ihana paluu kesän marjaisiin makuihin!

Onneksi noita marjoja ensi talvenakin pakastimessa riittää. Tällä kakulla saat syksyn käyntiin terveellisesti ja makoisasti, ja samalla ihanan tekosyyn syödä kakkua syksyn sateiden ja pimeyden painaessa päälle. Aamupalaksi kakkua – yes please!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *