Hae
Saran kotikolo

Vadelma-lakritsi muffinssit hurmaavat!

Vadelman ja lakritsin mieletön liitto täydellistyy näissä herkullisissa muffinsseissa! Makeat vadelmat ja aromikas lakritsi täydentävät toistensa makua ja ovat erinomainen pari myös leivonnaisissa. Vadelma-lakritsi muffinssit ovat hauska ja herkullinen leipomus, ja niissä on käytetty ihan oikeasti vadelmia ja lakupaloja, sekä sokerina pohjalla myös lakritsijauhetta.

Vadelma-lakritsi muffinssit ovat nopeita ja helppoja valmistaa, eikä ole niin justiinsa millaisia jauhoja näissä muffinsseissa käytät. Itselläni oli valmiina Virtasalmen viljatuotteen  kaurajauhoseosta, joten hyödynsin leipomisessa sitä. Mutta voit tehdä oman sekoituksen esimerkiksi 2/3 kaurajauhoa ja 1/3 peruna/riisijauhoa, tai käyttää muuta valmista jauhoseosta. Huomioi vain, että kannattaa lisätä 1/2tl psylliumia, jos jauhoseoksessa ei sitä vielä valmiiksi ole.

Periaatteessa voit myös käyttää mitä tahansa lakuja haluat, mutta suosittelen valitsemaan mahdollisimman pehmeitä lakupaloja, jotta niistä ei tule liian kovia sattumia muffinsseihin. Omia suosikkejani ovat ehdottomasti Lakumestan taivaallisen pehmoiset kauralakut, joita löytyy esimerkiksi Ruohonjuuresta ja monista K-Kaupoista. Lakumestalla on myös tummalla suklaalla päällystettyä kauralakuja, joten jos haluat pistää vielä astetta paremmaksi, lisää niitä!

Jos käytät pakastevadelmia, ne kannattaa lisätä jäisinä, jotta niistä irtoava mehu ei värjää taikinaa ja vadelmat pysyvät kokonaisina.

Ohje on aika reilulla kädellä, ja tällä tulee 20 keskikokoista muffinssia.

 

 

VADELMA-LAKRITSI muffinssit

 

200g gluteenittomia lakuja paloina

200g tuoreita/pakastettuja vadelmia

5dl kasvimaitoa (käytin kauramaitoa)

250g maustamatonta kasvipohjaista jogurttia

2,5dl kookossokeria

6,5dl Virtasalmen viljatuotteen kaurajauhoseosta (tai muuta gluteenitonta jauhoseosta)

2,5tl leivinjauhetta

1/2rkl lakritsijauhetta

1/4tl suolaa

Ripaus Bourbon vaniljajauhetta

 

Sekoita kulhossa yhteen lakupalat, vadelmat, kasvimaito, jogurtti ja kookossokeri. Sekoita erillisessä kulhossa loput ainekset. Lisää kuiva-aineseosta muiden ainesten sekaan pieni määrä kerrallaan ja sekoita tasaiseksi yhtenäiseksi taikinaksi. Taikina jää melko löysäksi.

Lusikoi taikina yksittäisiin muffinimuotteihin tai -vuokaan ja kypsennä 175 asteisessa uunissa 30 minuuttia, tai kunnes muffinssit ovat kohonneet ja niiden pinta tuntuu kimmoisalta sormen alla.

Halutessasi koristele valmiit muffinssit vielä lakupaloilla ja vadelmilla tai muilla herkuilla, ja nautiskele ihanasta vadelman ja lakritsin mausta!

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram 

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *