Hae
Saran kotikolo

Hurmaava mokkasuklaa raakakakku (G, M, V)

Jos pidät kahvista ja jos pidät suklaasta, tulet rakastamaan tätä mokkasuklaa raakakakkua. Vaikka et edes olisi raakakakkujen ystävä, kokeile tätä hurmaavaa suklaista raakaherkkua, sillä suklaa ja kahvi ovat maaginen yhdistelmä! Kakku on kuin yhdistelmä suklaapatukkaa, täyteläistä mokkaleivonnaista ja moussea. Ja raakakakkujen tapaan se on mielettömän helppo ja aktiivinen valmistusvaihe nopea, sillä paistamista ei tarvita. Maku on ehtaa kahvin ja suklaan juhlaa!

Mokkasuklaa raakakakku on mitä parhain tarjottava erilaisiin juhliin, iltapäiväkahvin oheen ja syntisen herkulliseksi nautinnoksi kynttilänvalossa ennen nukkumaan menoa…sillä ainakin minulle maistuu kahvi ja suklaa erityisen hyvin juuri pimeänä talviaikana. Voit hyvin valita kofeiinittoman kahvin, jolloin kakku sopii myös kofeiinia vältteleville ja syötäväksi mihin vuorokauden aikaan tahansa. Itse käytin nimenomaan kofeiinitonta pikakahvijauhetta, jotta voin nautiskella palan kakkua illalla yöunien kärsimättä. Hyvä idea ovat myös erilaiset makukahvit, kuten kardemummalla, pähkinällä tai vaikka minttusuklaalla maustetut. Näin saat kakkuun kahvin ja suklaan lisäksi myös extra makuja.

MOKKASUKLAA RAAKAKAKKU

 

Pohja

1rkl pikakahvijauhetta

1/2dl raakakaakaovoita

1dl mantelijauhoa

Ripaus Bourbon vaniljajauhetta

2rkl kookossokeria

Sulata kaakaovoi vesihauteessa, ja sekoita sen joukkoon kahvijauhe sekä kookossokeri. Kun ainekset ovat kunnolla liuenneet, lisää loput ja sekoita huolella.Pohjamassasta tulee aavistuksen kirjavaa – ellet sitten halua sekoittaa sitä ihan täysin yksiväriseksi. Mantelijauho ja kahvimurut antavat sille mielestäni hauskaa kuviota.

 

Painele pohja tasaiseksi levyksi vuoratun irtopohjavuoan pohjalle, ja laita jääkaappiin jähmettymään.

 

Täyte

3dl kuorettomia manteleita

2 tölkkiä kookosmaitoa

1,5dl vahvaa kahvia*

1,5dl kookosöljyä

1/2dl raakakaakaovoita

1dl kookossokeria

1/2dl raakakaakaojauhetta

1,5dl raakasuklaarouhetta

* laitoin 2rkl pikakahvijauhetta 1,5dl:een vettä

 

Liota manteleita kylmässä vedessä ainakin 4 tuntia, mielellään vaikka yön yli. Liottamisen jälkeen kaada vesi pois ja huuhtele mantelit juoksevan veden alla.Keitä kahvi joko kahvinkeittimellä tai pikakahvijauhetta käyttämällä. Anna kahvin jäähtyä.Sulata kookosöljy ja raakakaakaovoi sekä raakasuklaa erillisissä kulhoissa vesihauteessa. (Kookosöljyn ja kaakaovoin voi sulattaa sekaisin.)

Käytä kookosmaitotölkeistä pinnalla oleva paksu valkoinen osa. Sekoita tehosekoittimella yhteen kookosmaito, kahvi, kookosöljy-kaakaovoi, kookossokeri ja mantelit. Pyri saamaan massasta täysin sileää. Lisää raakakaakaojauhe ja pyöräytä ainekset vielä sekaisin.

Kaada massa vuokaan pohjan päälle, ja valuta sula raakasuklaa sen sekaan. Sekoita varovasti veitsen avulla sulaa suklaata täytteen joukkoon. Täytteen seassa kakkuun tulee ihania rouskuvia suklaasattumia!

Anna kakun jähmettyä jääkaapissa useita tunteja, mielellään yön yli. Kakku on valmis, kun sen pinta tuntuu jämäkältä ja saat irrotettua sen helposti vuoasta.

 

Voit myös jähmettää kakun pakastimessa, mutta huomioi, että jos se ehtii jäätyä, et voi enää pakastaa sitä sulamisen jälkeen uudelleen. Itse pakastan mielelläni jäljelle jääneitä palasia, silloin kun niitä jää, joten jähmetän kakut aina ihan jääkaapissa ajan kanssa.

On nimittäin ihanaa pystyä nappaamaan pakastimesta pala kakkua mieliteon iskiessä! Raakakakut sulavat huoneenlämmössä nopeasti sopivan pehmeiksi syömistä varten. Jos himo on todella kova, käytä kakkupala pikaisesti mikron kautta.

Mokkasuklaa raakakakku on aikuiseen makuun sopiva ja erityisen juhlavan tuntuinen. Kahvin ja suklaan yhdistelmä saa todella pysähtymään, nautiskelemaan ja arvostamaan hetkeä, jota on mahdollista viettää näin hurmaavien makujen parissa!

Lue myös

Jokaisen aamun pelastaja – korvapuustilatte!
Lempeä lakritsilatte
Suklainen chai-latte
Karamellilatte

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *