Hae
Saran kotikolo

Jokaisen aamun pelastaja – korvapuustilatte!

Kuka ei rakastaisi korvapuusteja, tai etenkin niiden tuoksua? Joskus haaveilin jopa korvapuustin tuoksuisesta hajuvedestä, kunnes totesin, että ehkä se tuoksu on kuitenkin parhaimmillaan juuri tuoreesta pullasta leijuvana… Korvapuusteja en ole leiponut aikoihin (to do – listalle talven varalle!), mutta onneksi hirmuisen helppo ja nopea tapa saada korvapuustin tuoksua nenään ja pullan makua suuhun on tämä totaalisen koukuttava korvapuustilatte.

 

Minulla oli viime kesänä kuukausien tauko koukuttavasta aamulatestani, johon viime talvena kehitin melkoisen riippuvuuden. Monesti jo illalla hykertelin onnellisena, kun mietin seuraavan aamun ihanan lempeää aamulatte hetkeäni. Joskin peruslaten kaava on helppo, välillä tekee mieli kokeilla vähän jotain uutta. Ja mikäpä sopisi paremmin täydelliseen rauhalliseen aamuun kuin korvapuustin makuinen latte! Se on sellainen kupillinen kuumaa, herkullista lohtujuomaa että oksat pois.

Olen itse erittäin kiintynyt omaan maidonvaahdottimeeni, joka ei käyttöönsä nähden maksanut juuri mitään. Joka aamu se vaahdottaa latteni houkuttelevan vaahtoavaksi ja ainut mitä se vaatii palveluksestaan on ajoittainen paristojen vaihto. Ehdottomasti yksi parhaita hankintojani ikinä.

Maidonvaahdotin ei ole missään nimessä pakollinen korvapuustilaten valmistamista varten, joten sen takia ei tarvitse ostoksille sännätä. Mikäli vaahtoavat juomat kuitenkin maistuvat, suosittelen lämpimästi maidonvaahdottimen hankintaa. Tässä tapauksessa voit kuitenkin jättää vaahdottamisen kokonaan välistä, ja nauttia silti herkullisesta korvapuustin mausta aamukahvissasi. Voit myös kokeilla vaahdottamista esimerkiksi sähkövatkaimen avulla, mutta silloin juoma kannattaa kaataa isompaan kulhoon eikä vaahdottaa mukissa. Muuten ne juomat ovat pian pitkin keittiön seiniä.

Tällä ohjeella tulee yksi ihana, koukuttava, iso mukillinen korvapuustin makuista herkkukahvia.

 

KORVAPUUSTILATTE

1dl vahvaa mustaa kahvia
1/2dl kookosmaitoa
1,5dl vaahtoavaa kasvimaitoa 
1,5tl vaahterasiirappia
1/2tl kanelia
1/4tl kardemummaa
1 kanelitanko

 

Keitä kahvi valmiiksi. Voit myös käyttää pikakahvijauhetta.

Sekoita kattilassa kaikki muut ainekset kanelitankoa lukuun ottamatta. Kiehauta seos, ja kaada se ison mukin pohjalle.

Halutessasi vaahdota neste maidonvaahdottimella kuohkeaksi. Kaada sekaan kahvi ja tipauta mukiin vielä kanelitanko.

Nauti korvapuustilatte heti kuumana.

Mikäli haluat oikein herkutella, voit lisätä laten pinnalle vispattua kookoskermavaahtoa ja ripotella pinnalle lisää kanelia. Arkiaamuina siihen ei ehkä ole aikaa tai tarvettakaan, mutta kehotan kokeilemaan vaikka jonakin rauhallisena sunnuntaiaamuna kaikessa rauhassa. Tämä täyteläinen korvapuustilatte toimii niin sateisina syysaamuina, kylminä pakkaspäivinä kuin aurinkoisina kesähetkinä – ihan kuin korvapuustikin. Mikäli kesällä kuumat juomat eivät ole mieleesi, korvapuustilattea kannattaa ehdottomasti kokeilla myös jäälatteversiona. Silloin jätät kiehautukset väliin, annat kahvin jäähtyä ja sekoitat juomaan vielä jääpaloja lisäraikkautta tuomaan. Ja eikun jalat pöydälle ja ulos nauttimaan auringosta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *