Hae
Saran kotikolo

Raikas vegaaninen appelsiinisuklaajäätelö (G, M, V)

Suklaa on ihana raaka-aine. Se on ensinnäkin sellaista mielihyvähuumetta jo sellaisenaan, mutta sen pariksi sopivat myös niin monet eri maut, että siitä voi aina luoda jotakin uutta ja ihmeellistä. Mintun ohella yksi suosikkini suklaan pariksi on appelsiini. Kun täyteläinen, suussa sulava suklaa ja pirteän hedelmäinen appelsiini kohtaavat, syntyy kerrassaan hurmaava suklaaherkku. Josta syntyi nyt vegaaninen appelsiinisuklaajäätelö.

   

Miksi vegaaniseksi? Jäätelöitä olen opetellut tekemään viimeisen parin vuoden vuoden aikana, kun hankin oman jäätelökoneen. Olen kokeillut kananmunilla tehtäviä keitettyjä versioita, ja sain hyviä tuloksia, mutta ne vievät ensinnäkin pidemmän aikaa valmistaa, eikä koostumus ollut lähellekään yhtä hyvä kuin näissä vegaanisissa jäätelöissä, joissa kananmunan korvaa cashewpähkinä.

Omien jätskieni haluan syntyvän helposti, vähällä vaivalla. Siinä auttaa paitsi jäätelökone, myös ainesten yksinkertaisuus. Ne vain blenderillä sekaisin ja satsi koneeseen valmistumaan.

Koska jäätelökone ei todellakaan kuulu jokaiseen talouteen, haluan ohjeiden olevan mahdollisia myös ilman. Jäätelökone kieltämättä jäädyttää seoksen tehokkaasti ja jäähileettä, mutta ilman konetta saat myös erittäin maistuvaa jäätelöä, kun vaan jätät pakastukselle pidemmän ajan ja jaksat sekoitella massaa useamman kerran pakastuksen aikana.

 

VEGAANINEN APPELSIINISUKLAAJÄÄTELÖ

 

4dl kookosmaitoa
2rkl kookosöljyä
1/2dl agavesiirappia
1 appelsiinin mehu
Ripaus Bourbon vaniljajauhetta
1dl cashewpähkinöitä
3rkl raakakaasuklaarouhetta
2rkl raakakaakaojauhetta
2dl kookoskermaa
1rkl kookossokeria
5 tippaa appelsiiniöljyä

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita blenderillä kookosöljy, kookosmaito, agavesiirappi, appelsiinin mehu, cashewpähkinät ja vaniljajauhe. Huolehdi, että seoksesta tulee täysin sileää.

Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna koneen pyöriä 40 minuuttia, tai kaada se pakastuksen kestävään kulhoon ja pakasta kahdeksi tunniksi. Sekoita muutaman kerran tunnin sisään.

Sulata seuraavaksi vesihauteessa pienemmäksi rouhittu raakasuklaa. Voit halutessasi käyttää appelsiininmakuista raakasuklaata appelsiiniaromin vahvistamiseksi – tällöin appelsiiniöljy ei ole välttämätön.

Sekoita sulaan suklaaseen kookoskerma, raakakaakaojauhe, appelsiiniöljy sekä kookossokeri. Pysäytä jäätelökone, ja kaada suklaaseos muun jäätelömassan sekaan. Laita kone takaisin päälle, ja anna sen pyöriä vielä 5 minuuttia, että suklaamassa sekoittuu aavistuksen muun jäätelön sekaan. Tarkoitus on muodostaa jäätelön sekaan suklaaraita, ei värjätä koko seosta suklaalla. Itselläni suklaa sekoittui jo liikaa appelsiinijäätelön sekaan, kun kone pyöri muutaman minuutin ylimääräistä.

Voit jättää koneen hetkeksi päälle jäädytystilaan (ei enää sekoittamista), tai pakasta jäätelöä vielä noin tunnin ajan, jonka jälkeen jäätelöstä saa kaavittua palloja tarjolle.

Ilman jäätelökonetta, sekoita jäätelömassaa ensin huolella. Kaada suklaaseos jäätelömassan päälle, ja ”taittele” suklaa jäätelön sekaan. Tämä toimii parhaiten, kun yrität ikään kuin suklaisella lusikalla kaivaa jäätelömassasta yksittäisten lusikallisen. Toista, kunnes suklaata on taittunut vähän joka puolelle jäätelöä. Laita kulho pakastimeen vielä tunniksi. Älä enää sekoita.

Valmis jäätelö on tuoreeltaan vielä pehmeää, mutta tarpeeksi kiinteää pysyäkseen kauniina pallona. Appelsiinisuklaajäätelö kovettuu sitä enemmän mitä pidempään sitä pakastimessa säilyttää, mutta seisottamalla hetken huoneenlämmössä ennen syömistä se pehmenee taas tarpeeksi pallojen pyörittämiseen. Jäätelön päälle voi sulattaa lisää raakasuklaata, ripotella kaakaonibsejä tai raastaa vaikka appelsiininkuorta, mikäli kaipaa koristelua annokselle.

Erittäin herkullinen jäätelö pienellä vaivalla ja ravitsevilla, hyvää tekevillä aineksilla! Suklaa ja appelsiini ovat aina toimiva yhdistelmä, etenkin jäätelössä, jossa ihanan täyteläinen suklaa ja raikas hedelmäinen appelsiini todella imartelevat toistensa makua.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi        

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *