Hae
Saran kotikolo

Terveellistä gluteenitonta pikaruokaa ja arvonta!

* Yhteistyössä Bfree Foods

Tortillat ovat aina olleet yksi suosikkiruuistani. Ja nimenomaan kotona tehtynä, ei niinkään ravintolassa, jossa maku voi olla ihan jees, mutta koostumus on usein mössömäinen – kuin vauvanruokaa söisi. Tykkään siitä, että kasvikset tuntuvat letun sisällä selkeiltä palasilta ja niitä pureskellessa kuuluu rouske.

Runsaat täytteet vaativat paljon myös tortillaletuilta. Niiden on oltava tarpeeksi sitkeää tekoa pysyäkseen kasassa, pehmeitä koostumukseltaan sekä maukkaita ja silti sopivasti täytteiden makuun sulautuvia.

Ilahduin suuresti, kun sain testattavaksi Bfree Foodsin luontaisesti gluteenittomia tortillalettuja ja pitaleipiä.

Lettujen koostumus on juuri sellainen mitä tortillaletulta haluaa – pehmeä, joustava, ohut. Ja maku oli loistava! Yhdessä paketissa on neljä lettua, eli juuri sopiva satsi kahdelle syöjälle. Aikanaan lettuja jäi aina yli, kun paketeissa oli helposti kahdeksankin lettua. 

 
Yksi toinen suosikeistani taas on pitaleipä. Etenkin falafeleilla täytetty pitaleipä. Voisin syödä Fafa’sissa vaikka joka päivä, mutta se käy kummasti kukkarolle…

 

Olen tehnyt sekä tortilloita että pitaleipiä onnistuneesti itse, eikä kummankaan valmistaminen tuota sinänsä mitään suurta vaivannäköä.  Ohjeen proteiinipitoisiin tortillalettuihini löydät täältä ja gluteenittomiin pitaleipiin täältä. 

Kun kaiken on tottunut tekemään itse, on kuitenkin aivan mahtavaa pystyä välillä valitsemaan valmis tuote, ja silti saada laadukasta ruokaa pöytään. Valmiit tortillat ja pitaleivät ovatkin helppo ja nopea iltapala vaikka kiireisenä arki-iltana. Täytteitä voi vaihdella mielensä mukaan, eikä kyllästymään pääse!

BFree Foodsin gluteenittomat tuotteet

 
Vaikka kuinka nauttisi ruuanlaitosta, jokaisen elämässä on silti hetkiä, kun sitä ruokaa haluaisi vain saada valmiina. Ja kaiken lisäksi oikeasti hyvää ruokaa. Tortillat ja pitaleivät mielletään pikaruuaksi, mutta eivät ne sitä ole silloin, kun kaikki tehdään alusta asti itse. Hetkiin, jolloin tarvitsee nimenomaan sitä pikaisesti valmistuvaa pikaruokaa, mutta silti terveellisenä versiona, on nykyään olemassa vaihtoehtoja.

Bfree Foodsin valikoima on uusi virkistävä tulija erikoisruokavalion saralla. Tuotteisiin kuuluu niin pitaleipiä, tortillalettuja, pizzapohjia kuin leipiäkin – kaikki gluteenittomana! Lisäksi tuotteet ovat maidottomia, soijattomia, munattomia ja pähkinättömiä. Olen toistaiseksi kokeillut vain tortillalettuja ja pitaleipiä, mutta molempia todella hyvällä menestyksellä!

Gluteenittomia tortilloita ja pitaleipiä

Tortillaletuista löytyy sekä viljalettua, chiasiemen-kvinoalettua että bataattilettua. Makuvaihtoehdot ovat siis hauskaa vaihtelua perinteisille letuille, ja samalla oikeasti ravitsevia sekä valmisruuaksi laadukkaita ja hyvillä raaka-aineilla valmistettuja. Sama pätee pitaleipiin, jotka ovat täydellisen ohuita ja helposti avautuvia leipätaskuja omille suosikkitäytteille.

 

 

Tuotteet sopivat todella moneen ruokavalioon, koska niistä puuttuvat yleisimmät allergeenit.
Ostan itse todella vähän valmistuotteita, sillä niihin on aina lisätty kaikkea mahdollista sellaista, mitä en halua syödä, kuten lähes poikkeuksetta valkoista sokeria. Ilahduin kuitenkin suuresti kyseiset tuotteet löytäessäni, sillä nyt myös minulla on mahdollisuus nauttia pikaisesti valmistuva terveellinen wrappi tai herkullinen falafel-pita! 

Tutustu BFree Foodsiin itse

Voit tutustua Bfree Foodsiin tarkemmin täällä ja tuotteisiin paremmin täällä. Etenkin pitaleipiä löytyy jo Prismoista ja S-Marketeista kautta maan, sekä monista K-Ryhmän isommista kaupoista. Myös tortillalettuja on jo saatavilla laajalti. Tarkemmat ostospaikat löydät täältä.

Meillä valmistui ihan loistavia tortilloita runsailla kasviksilla, guacamolella ja erityisen mausteisella jauhelihalla, sekä juurikin niitä suosikkejani eli falafel-pitaleipiä.

 

 
Joku voisi sanoa, ettei tämäkään ole valmisruokaa, mutta henkilölle, joka yleensä paistaa tortillalettunsa itse ja leipoo leivät alusta alkaen, on todellista luksusta saada ne valmiina pöytään ja huolehtia pelkistä täytteistä. Näin myös täytteisiin voi panostaa enemmän.

Pitaleipiin tein falafelit valmisboksista, joten nekin valmistuivat hetkessä. Lisäksi kasviksia, tuoreyrttejä, chiliä ja muun muassa yrttiseoksella, valkosipulilla, pippurilla ja suolalla maustettua soijajogurttia kastikkeena – siinäpä täydellinen iltapala alle vartissa!

 

OSALLISTU ARVONTAAN! 

Ovatko Bfree Foodsin tuotteet jo sinulle tuttuja? Nyt sinulla on loistava tilaisuus päästä kokeilemaan näitä gluteenittomia herkkuja myös itse! Arvon blogin lukijoiden kesken 3 Bfree Foodsin tuotepakettia, jotka sisältävät paketillisen tortillalettuja sekä paketillisen pitaleipiä.

Osallistu arvontaan kommentoimalla nimimerkillä alle mitkä ovat omia suosikkitäytteitäsi tortilloiden ja pitaleipien väliin. Arvonta suoritetaan 18.2. klo18 ja aikaa osallistua on aina siihen asti. Pyydän voittajien tiedot erikseen, joten nimimerkillä osallistuminen tässä vaiheessa riittää. 

Tällaisten tuotteiden yleistyminen saa minut aina hykertelemään tyytyväisenä! Kyllä muutamassa vuodessa on jo ehtinyt tapahtua paljon edistystä gluteenittomien tuotteiden valikoimassa.

❤️Sara

32 kommenttia

  1. Heli kirjoitti:

    Kiitos arvonnasta! Katselin noita kaupassa pari päivää sitten mutta en raaskinut ostaa. Kyllä nuo sinun täytteesi näyttävät hyviltä. Lihaa en syö, mutta rakastan falafelejä, joten niitä ehdottomasti, ja paljon tuoreita kasviksia + valkosipulia.

  2. Anonyymi kirjoitti:

    Heippa! En ole näitä (vielä) päässyt testaamaan, mutta illanistujaisissa olisi todella käteviä, kun kavereista löytyy keliaakikkoja.
    Omia suosikkejani pitan/burriton/tortillan väliin on kasvistäytteet. Etenkin itsetehty guacamole on aivan ehdoton! Myös pavut, dippikastike ja runsas, värikäs salaatti kruunaa herkuttelun.

    Ystävällisin terveisin: Hanna03

  3. Shiru kirjoitti:

    Vegaaniset täytteet, tottakai olla pitää! Eritoten Vegetarian Butcherin "kanapalat" toimivat loistavasti! Ja sitten joku hedelmäinen salsa ja paaaaaaaaaljon salaattia, kurkkua, minimaissia… Namskis. 😀

  4. Marja-Liisa kirjoitti:

    Näitä olisi upeaa maistaa! Kasviksia, broileria suikaleina ja tuliset kastikkeet on mun makuun.
    Postin.tuomaa@gmail.com

  5. Minna kirjoitti:

    Vau, kuulostaa hyvältä. Laitan yleensä maustettua broileria, salaattia, salsaa ja jalopenoja :p

    minna1995@gmail.com

  6. Anonyymi kirjoitti:

    Salaatti,kurkku,paprika,suolakurkku,sipuli,broileri,kermaviilidippi,ketsuppi, vs-majoneesi.
    Nykyään ei vain tule syötyä kun ei gluteenittomana ole löytyny hyvää.
    njsi@hotmail.fi

  7. tuuli kirjoitti:

    tortillat on kuulunut ehdottomiin lempiruokiin, mutta gluteenittomina ne on olleervähän nihkeitä. Mahtavaa, että tulee uusia tuotteita! jes.
    Tortillojen väliin kuuluu ehdottomasti salaatti, tomaatti, salsa, kermaviili ja jokin tomaattipohjainen täyte tacomausteella (esim. soijarouheesta ).

  8. Nanna kirjoitti:

    Jauheliha on lemppari 🙂
    nannaliini10@gmail.com

  9. raija kristiina kirjoitti:

    itselle kasviksia ja vegejuustoa, pojalle kanaa tai jauhelihaa edellisten lisäksi

  10. Anonyymi kirjoitti:

    Tortillat mifusuikaleilla ja kasviksilla kastikkeita unohtamatta kuten smetana, cheddaria ja ananassalsaa. Pitaleipiä olen syönyt grillatun broilerin ja kasvisten kanssa kera kermaviilidipin.

  11. Anonyymi kirjoitti:

    Sähköpostini on vendeela@hotmail.com

  12. Elise H. kirjoitti:

    Mukana arvonnassa, mielelläni kokeilisin näitä tuotteita! Aika harvoin olemme tortilloilla herkutelleet, mutta suosikkitäytteitämme silloin ovat olleet kana ja jauheliha sekä runsaat kasvikset 🙂
    netteri@gmail.com

  13. inka kirjoitti:

    Suosikkitäytteet ovat ehdottomasti guacamole, meksikolaisittain maustettu nyhtökaura sekä tuoreet vihannekset :)! inkkarih@hotmail.com

  14. Nenna kirjoitti:

    Nämä on ihan uusi tuttavuus, mutta ois kyllä enemmän kuin kiva päästä testaamaan! Omia lempparitäytteitä on kana, halloum, turkkilainen jogurtti ja valtavasti kasviksia! 🙂 Itse kasvatettu salaatti kruunaa kokonaisuuden 🙂
    minuhno@gmail.com

  15. H kirjoitti:

    Mukana arvonnassa! Meillä on kaksi moniallergista lasta, joten kaikki tällaiset tuotteet ovat tervetulleita! 🙂 Tätä merkkiä en ole vielä kokeillut.
    Villavalkea@yahoo.com

  16. Ruskarouva kirjoitti:

    Mukana 🙂 Suosikkini on kana-feta
    ruskarouva85@gmail.com

  17. Tanja kirjoitti:

    Kana, paprika, amerikansalaatti, tomaatti, paistettu sipuli, guacamole, smetana; sopivasti miksattuna:)
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  18. Maija kirjoitti:

    Tortillojen väliin jauhelihaa tai kanaa, kaura"ranskankermaa", salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, punasipulia, ananasta, guacamolea, tomaattikastiketta, violife maidotonta juustoa. Pitaleipään aika lailla samat, mutta kebablihaa jauhelihan tilalle ja tomaattikastike & guacamole pois, majoneesia tilalle. Nam!

  19. Xeveliina kirjoitti:

    Jauheliha, punasipuli, jäävuorisalaatti, kurkku, avokado ja joku supertulinen kastike! 🙂

    xevex82(at)gmail.com

  20. Sanna kirjoitti:

    Mausteinen jauheliha ja paljon paprikaa ja jäävuorisalaattia 🙂
    ellijapii@gmail.com

  21. annikajokinen kirjoitti:

    Tortillaan tykkään laittaa kanaa tai jauhelihaa, tomaattia, kurkkua, salaattia, juustodippiä, punasipulia, tulista kastiketta ja avokadoa. 🙂
    annikajokinen95@gmail.com

  22. Anonyymi kirjoitti:

    Fetaa, sipulia, salaattia, paprikaa, tomaattia, jotain tulista, jauhelihaa /tonnikalaa jotain kastiketta… mitä kaapissa on…
    Krisu
    Oonjustiina@ gmail.com

  23. anna kirjoitti:

    jauheliha, salsa, smetana, oliivit, salaatti ja juusto! 🙂 ansode@gmail.com

  24. TiinaS kirjoitti:

    Kana, salsa, tomaatti ja juusto ainakin.
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

  25. A L kirjoitti:

    Mukana! Härkis, juusto, salsa, tomaatti, avokado ja salaatti on hyviä 🙂
    ainosuklaa@gmail.com

  26. Anonyymi kirjoitti:

    Tänään pistin suuhuni mm. jauhelihaa salsakastikkeella, oliiveja, tomaattia, punasipulia, jalopenoa, kurkkua, paprikaa, päällä sulanutta juustoa ��
    Hullutellen@gmail.com

  27. JohannaR kirjoitti:

    Oikein hyvännäköiset raaka-ainelistat noissa tuotteissa näyttää olevan eli olisi kiinnostavaa maistaa myös! Väliin kietaisisin ainakin avokadoa, kurkkua, tomaattia, marinoitua punasipulia, fetaa, oliiveja, ravunpyrstöjä ja tymäkästi chiliä 🙂

  28. Anonyymi kirjoitti:

    Salaatti, falafelit, guacamole, feta ja tsatsiki 🙂 T: Suvituulia (stparvia@gmail.com)

  29. Ilona kirjoitti:

    Itsellä on aika simppelit suosikit: tacomaustettua jauhelihaa, tomaattia, kurkkua, paprikaa, salaattia ja salsaa päälle:)

  30. Ilona kirjoitti:

    Aivan ja ihoppula@gmail.com

  31. Anonyymi kirjoitti:

    Mielitäytteeni tortilloihin on kana/liha avokadon, kasvisten ja fetan kanssa. Tortillojen valmistus on superia, kun pieni tyttärenikin voi osallistua kasvisten pilkkomiseen ja lihan paistamiseen. ��

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *