Hae
Saran kotikolo

Runsaan pinaattinen maidoton pinaattikeitto (G, M)

Pinaattikeitto ja hernekeitto ovat kaikille tuttuja ruokia, ja ne yleensä jakavat syöjät kahteen eri kategoriaan: niihin, jotka rakastavat, ja niihin, jotka vihaavat. Itsehän nautin suuresti kummastakin keitosta, enkä osaa edes valita kummasta pidän enemmän. Hernekeitto on maidottomalla ruokavaliolla totta kai helpompi valinta. Vuosien varrella olen kokeillut useita erilaisia maidottomia pinaattikeittoja, mutta tämä resepti on noussut suosikikseni. Siinä on runsaasti pinaattia, koska eikös se ole vähän kyseisen keiton pointti…mutta yhtä lailla sen maku on niin tutun, herkullisen pinaattikeittomainen, etten edes muunlaisia viitsi enää yrittää.

Terveellinen, vihreä kotikeitto, jolle ei kerry paljoa hintaa ja josta riittää kauhottavaa usealle päivälle. Jos haluat omasta keitostasi vähemmän pinaattisen, käytä vain yksi pussi. Yhtä lailla voit vähentää nesteen määrää, jos haluat keitosta paksumman, tai vähentää perunajauhon määrää, mikäli haluat juoksevampaa. Tällä ohjeella keitosta tulee selkeästi keittoa, ei mitään sosekeittoa. Mutta vetisen juoksevaa se ei missään nimessä ole.

Keittohan on itsessään myös täysin vegaaninen, kunhan jätät kananmunat seasta pois.

MAIDOTON PINAATTIKEITTO


4rkl kookosöljyä
3/4dl perunajauhoa
1l kauramaitoa
2dl kookoskermaa
300g pakastepinaattia (2 pussia)
0,5tl suolaa
Ripaus valkopippuria
Ripaus mustapippuria

Sulata kookosöljy kattilan pohjalla, ja lisää sekaan perunajauho. Lisää puolet kauramaidosta ja sekoittele, kunnes seos alkaa uudelleen kiehua. Lisää muut ainekset mausteita lukuun ottamatta ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Lisää mausteet.

Keitä lisäksi kananmunia mukaan annokseen, tai käytä muita suosimiasi lisukkeita.

Klassikko, joka jakaa mielipiteitä – mutta minä todellakin tykkään!

❤️Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *