Hae
Saran kotikolo

Vegaaninen kikherneburritovuoka (G, V, M)

En osaa nimetä yhtä suosikkikeittiötäni, mutta kyllä meksikolainen on aina ollut siellä kärkipäässä. Rakastan mausteita, tortilloita, juustokuminaa, papuja, guacamolea ja salsaa. Näissä mausteisissa, täyttävissä burritoissa yhdistyvät kaikki suosikit. Valmistaminen on nopeaa ja helppoa, lopputulos erittäin herkullinen ja samalla terveellinen. Mikä sen parempaa!

Olen tehnyt kikhernelettuja vähän milloin milläkin täytteillä, joskus munakastyylisesti ja välillä jälkkäriksi pähkinävoin ja banaanin kanssa (siis oikeasti, mihin ne eivät sopisi?!). Burritoja varten tein letuista tavallista paksumpia, jotta ne pysyvät ehjinä uunissa.

Käytin myös lettutaikinassa timjamia, koska yrttimausteet ovat aina hyvä lisä.

VEGAANINEN KIKHERNEBURRITOVUOKA 

(kahdelle)

Burritoletut


3,5dl kikhernejauhoja
4dl vettä
1tl psylliumia
1rkl timjamia
Mustapippuria
Suolaa

Sekoita ainekset keskenään ja paista isolla paistinpannulla kookosöljyssä 4-5 lettua. Paista pari minuuttia molemmin puolin miedolla lämmöllä.

Burritotäyte


1 purkki valkoisia papuja
1 purkki ruskeita papuja
1 sipuli
2 paprikaa
1dl riisiä (kuivana)
1rkl valkosipulimurskaa
1rkl juustokuminaa
1rkl paprikaa
1tl oreganoa
1/4tl chiliä

Pilko sipuli ja kuullota se kookosöljyssä pannulla. Lisää sekaan mausteet, paprikat ja pavut, ja sekoita hyvin. Anna hautua muutama minuutti.

Keitä riisi ohjeen mukaan, ja sekoita se papuseoksen kanssa.

Salsakastike


500g paseerattua tomaattia
3dl kookosmaitoa
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tuore chili
Suolaa
Mustapippuria

Kuori sipuli ja pilko se sekä chili pienemmiksi. Jos haluat miedomman version, käytä chilistä vain osa tai poista osa siemenistä. Sekoita kaikki ainekset keskenään tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sileäksi.

Asettele letut taitettuina uunivuoalle ja kasaa niiden päälle paputäytettä. Kannattaa aloittaa keskimmäisistä letuista. Taittele lettu reunoilta umpeen niin, että täyte jää piiloon letun sisälle. Toista jokaisen letun kohdalla, kunnes ne ovat somasti vierekkäin vuoan pohjalla.

Kaada salsakastike burritojen päälle.



Ei näytä tässä vaiheessa erityisen houkuttelevalta, mutta jatka vain loppuun asti, niin ulkonäkökin paranee!
Paista uunissa 220 asteessa noin 20-30 minuuttia.

Tarjoile guacamolen kanssa.

Guacamole

2 avokadoa
1/2  sipuli
1 tomaatti
1 limen mehu
3rkl oliiviöljyä
0,5tl paprikaa
Suolaa
Mustapippuria

Muussaa avokadot kulhoon haarukalla. Sekoita mukaan mausteet, öljy ja limen mehu. Halkaise tomaatti ja poista sen mehuisa keskusta. Pilko tomaatti ja sipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi, ja sekoita avokadon joukkoon.

Maukas, terveellinen ja täyttävä kasvisruoka!

❤️Sara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *