Hae
Saran kotikolo

Sitrus-lakritsi proteiinipatukat

Kotitekoiset eväspatukat ovat helppo ja nopea välipala niin kotona, reissussa, arjessa kuin lomalla. Niiden tekeminen on hauskaa ja yksinkertaista, ja raaka-aineet ovat laadukkaita ilman mitään turhuuksia. Itse tehtyinä patukat tulevat myös huomattavasti edullisemmaksi. Sitrus-lakritsi proteiinipatukat ovat lisäksi herkullisia!

Koska  nämä ainekset toimivat maagisesti yhdessä, tässä ohje sitruksen ja lakritsin makuisiin proteiinipatukoihin! Sitrushedelmät ja lakritsi ovat kerrassaan ihana makupari ja veikkaan, että lisäkseni myös monen muun suosikki. Yhdistelmä myös kuin tehty proteiinipatukoihin, sillä sitrus raikastaa ja lakritsi makeuttaa muuten helposti tunkkaisen makuiseksi jäävää proteiinijauhetta,

Voit käyttää patukoissa haluamaasi proteiinijauhetta ja makeutustakin, mutta makeutuksen kannattaa olla juoksevaa, jotta saat massaan nestettä. Tai jos käytät esimerkiksi erytritolia sokerittomien patukoiden valmistukseen, lisää massaan tilkka vettä.

 

SITRUS-LAKRITSI PROTEIINIPATUKAT

 
2dl kookoshiutaleita
1dl riisiproteiinijauhetta
1dl kookosöljyä
2 sitruunan mehu
1 appelsiinin mehu
1rkl psylliumia
2rkl lakritsijauhetta
1rkl vaahterasiirappia
1/4tl vaniljajauhetta

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita kaikki ainekset yhteen kulhossa.

Levitä massa esimerkiksi leivinpaperilla päällystetyn leipävuoan tai sopivan mallisen kulhon pohjalle, ja anna jähmettyä kylmässä. Jääkaapissa sen kannattaa antaa odottaa reilu tunti, pakastimessa riittää vartti.

Irrota levy vuoasta ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Voit tehdä kokonaisia proteiinipatukoita tai vaikka yksittäisiä pieniä suupaloja ihan omien mieltymysten mukaan.

Kääri palat voipaperiin ja säilytä kylmässä, paitsi evääksi otettaessa voit hyvin pitää niitä huoneenlämmössä.

Ravitsevia ja täyttäviä patukoita täynnä hyvää! Voit säilyttää valmiit patukat jääkaapissa tai pakastimessa. Jääkaapissa ne säilyvät hyvin pari viikkoa, pakastimessa jopa kuukausia. Patukat sulavat nopeasti puraistavan pehmeäksi huoneenlämmössä. Mikrossa niitä ei kannata sulattaa, jotta niiden ravinteet eivät kuumene liikaa ja menetä arvoaan.

Proteiinipatukat ovat loistavaa evästä, sillä ne ovat täyttäviä ja ravitsevia, mutta eivät vie paljoa tilaa. Ne myös säilyvät ihan kassin pohjalla eivätkä tarvitse kylmää. Proteiinipatukoita voi valmistaa eri makuisina, muotoisina, eri proteiinijauheita käyttämällä ja myös ihan herkuttelua varten. Kuorruta valmiit patukat suklaalla ja oikein innostuessasi koristele vielä esimerkiksi pähkinärouheella tai kuivahedelmillä. Koristellut proteiinipatukat ovat myös ihana itse tehty lahjaidea!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

2 kommenttia

  1. Suvi kirjoitti:

    Ai että. Ihanan kuuloinen resepti taas! Sitruuna ja lakritsi on yksi suosikki yhdistelmäni. Tosin olen maistellut niitä vain ei-niin-terveellisissä lakuissa ja jäätelössä ;D Tätä terveellisempää versiota voisi ehdottomasti kokeilla. Mistä tuota vaniljajauhetta saa ostettua? Ainakaan meidän lähi-Prismassa ei ollut kun sitä toiseen reseptiin etsiskelin.

  2. Sara kirjoitti:

    Bourbon vaniljaa saa ainakin isommista ruokakaupoista ihan s-marketeista alkaen. Ja toki Ruohonjuuresta, Punnitse&Säästästä, luontaistuotekaupoista varmaan useimmista ainakin. Nettikaupoista löytyy usein edullisemmin, se kun on vähän hintavampi mauste. Sen voi myös korvata ihan vaniljatangon sisuksella.

    Sitruuna ja lakritsi toimivat todellakin mielettömän hyvin yhdessä! Olenkin tehnyt niistä myös terveellisempää maidotonta jäätelöä, pitääkin tehdä erillinen postaus siitä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *