Hae
Saran kotikolo

Valkosuklaa-sitruunakeksit gluteenittomana

Kun bongasin tämän keksiohjeen, tiesin heti että näitä on tehtävä asap. Jo kuvat näyttivät niin herkullisilta, että vesi nousi kielelle. Ja näissä kaurakekseissä on kaikkea mistä tykkään! Sitruuna tuo ihanan kontrastin valkosuklaalle ja rapeaksi paahdettu kaura muuten tahmaisissa kekseissä vie tosiaan kielen mennessään. Alkuperäinen ohje on Viimeistä murua myöten blogista, ja se löytyy täältä.

Tässä ohjeessa aineksia on vähän vaihdettu alkuperäisestä, jotta valkosuklaa-sitruunakeksit ovat gluteenittomia. Maidottomia ja vegaanisia ne olivat jo valmiiksi.

HUOM. Käytin Virtasalmen jauhoseosta, joka imee todella paljon nestettä, joten lisäsin ohjeeseen vielä omenamehua. Jos käytät  kaurajauhoa tai muuta gluteenitonta jauhoseosta, et välttämättä tarvitse omenamehua. Jauhoista riippuu myös keksien lopullinen koostumus. Käyttämälläni pullajauholla niistä tuli pehmeitä, kun taas esimerkiksi riisi- tai kaurajauholla niistä tulee vähän tiiviimpiä.

 

Valkosuklaa-sitruunakeksit

 

125 g maidotonta margariinia/vegaanista ”voita”

2 dl kookossokeria

1 tl vaniljasokeria

2½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita

1,5dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin Virtasalmen viljatuotteen pullajauhoseosta)

1/3 tl leivinjauhetta

1 sitruunan mehu

1 (luomu)sitruunan raastettu kuori

1dl omenamehua

100 g (vegaanista) valkosuklaata (käytin iChoc)

Sulata rasva pehmeäksi. Lisää sekaan kookossokeri ja vaniljasokeri, ja sekoita tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa loput ainekset.

Pilko tai raasta valkosuklaa pieneksi silpuksi. Lisää se kuiva-ainesten sekaan. Sekoita kuivat aineet margariiniseokseen pieni määrä kerrallaan, kunnes taikina on tasaisesti sekaisin. Jos se tuntuu liian paksulta, lisää sitruunamehua pieni tilkka kerrallaan.

Lusikoi taikinasta pieniä nökäreitä uunipellille leivinpaperin päälle. Huomioi, että keksit leviävät uunissa.

Paista keksejä uunissa 180 asteessa noin 10 minuuttia. (Minulla oli kiertoilma 175 astetta.)

Anna keksien jäähtyä ennen niiden nostamista pois pelliltä. Säilytä huoneenlämmössä muutama päivä tai jääkaapissa, mitä itse suosin, koska niistä tulee ihanan tahmaisia ja sitkeitä kylmässä! Ei nämä kauaa säily ilman syömistä, että sen puoleen voi jemmata mihin vain.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram 

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *