Hae
Saran kotikolo

Koko perheen vihersmoothie, joka maistuu myös lapselle!

Meillä kuluu paljon smoothieita, joista yllättävää kylläsuosikkina on pienillä variaatioilla tehty koko perheen vihersmoothie. Meidän kaksivuotias on vähän tapojensa orja, mikä näkyy muun muassa siinä, että totuttuaan vihreään smoothieen ei hän meinaa muun värisiä edes maistaa.

Vihersmoothie ei suinkaan uppoa missä tahansa muodossa, vaan tietyllä reseptillä, jota pikkuisen muokataan saatavilla olevien ainesten mukaan. Tärkeää on, että maku on raikas ja smoothie koostumukseltaan juoksevaa. Itse tykkään lusikoitavan paksuista smoothieista, mutta vihersmoothie on poikkeus. Se on parhaimmillaan freesinä, piristävänä mehumaisena nesteenä, joka on helppo juoda.

Tämä vihersmoothie on meidän perheen vakio. Sitä tulee tehtyä monta kertaa viikossa, ja voi että miten hyvältä tuntuu nähdä lapsen kiskaisevan kaksikin lasillista hyvällä ruokahalulla. Siinä menee nimittäin samalla alas iso annos lehtivihreää! Jujuna on juuri omenan tuoma kirpeys ja makeus, ja mangojogurtin antama raikkaus. Ei siinä seassa enää salaatinlehtiä huomaa.

 

Koko perheen Vihersmoothie

Kaksi lasillista

 

2 reilua kourallista tuoretta pinaattia/lehtikaalia/salaattia

Etusormen mittainen pala kurkkua

1 dl Alpron sokeritonta mangojogurttia

3 dl tuorepuristettua omenamehua 

 

Sekoita kaikki ainekset yhteen tehosekoittimella. Smoothien makuun vaikuttaa valittu lehtivihreä, joten joskus jogurttia tai omenamehua saattaa haluta lisätä vielä makeutta. Lehtikaali maistuu seasta voimakkaammin kuin tavallinen vihreä salaatti.

Smoothie säilyy hyvin jääkaapissa seuraavaan päivään, ja teenkin sitä usein muutaman satsin kerrallaan. Tämä raikas vihersmoothie pysyy hyvänä ja raikkaana myös valmistamisen jälkeen, ja isona syynä siihen on banaanin puuttuminen. Banaani alkaa seisomisen jälkeen maistua aina selkeämmin läpi, eikä välttämättä hyvällä tavalla. Vaikka heti tuoreeltaan juotavassa smoothiessa banaanista pidänkin, voi se pidemmän päälle muuttaa smoothien maun ylikypsän banaanin suuntaan.

Koko perheen vihersmoothie on helppo ja maistuva tapa saada vihreää lapsen suusta alas, ja se maistuu virkistävänä välipalana ihan kaikille!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *