Hae
Saran kotikolo

Lempeä vaniljagranola

Vaniljagranola on herkullisen lempeä, rouskuva ja maukas mysliseos, jossa maistuu hurmaavan vaniljan lisäksi myös kookos ja manteli. Nuo kolme muodostavatkin aivan ihanan makuelämyksen ja tätä rapeaa granolaa kelpaakin ripotella lisukkeeksi vaikka niin mihin! Olen itse tykästynyt lisäämään granolaa myös aamupuuroon, johon granola tuo houkuttelevaa rapeutta ja suutuntumaa. Ja vaniljagranola on todella hurmaavan makuista missä tahansa!

Vaniljagranola valmistuu helposti ja nopeasti, kuten oikeastaan kaikki kotitekoiset granolat. Vaniljagranola on sieltä simppeleimmästä päästä, sillä siihen ei hirveästi lisukkeita tule. Jos haluat, voit pistää sekaan vielä kuivattuja marjoja, hedelmiä, siemeniä tai lisää pähkinöitä. Esimerkiksi pakastekuivatut vadelmat, saksanpähkinät ja auringonkukansiemenet sopisivat tähän granolaan erinomaisesti. Itse lähdin kuitenkin tekemään vaniljagranolaa ennen kaikkea vaniljan makuiseksi rapeaksi lisukkeeksi, joten en lisännyt siihen liikaa makuja. Näin vaniljagranola sopii moneen, eivätkä maut riitele keskenään.

Kookos antaa vaniljagranolalle luontaista makeutta, ja kookos onkin nappivalinta vaniljan makupariksi. Lopputuloksena vaniljagranola on maultaan pehmeää, lempeää ja makeahkoa, mutta ei imelää. Ihana lisuke puuron päälle, jogurtin sekaan ja tietysti sattumina suoraan purkista! Ja hei, käytinpäs myös osana makeaa leipätaikinaa, johon granola toi ihania sattumia sekaan.

Ohjeella tulee yksi pellillinen.

 

 

Vaniljagranola


6dl isoja kaurahiutaleita

1,5dl kookoshiutaleita

1/2dl kookosöljyä

1dl vaahterasiirappia

2rkl vaniljauutetta

Ripaus suolaa

1tl Bourbon vaniljajauhetta

100g mantelirouhetta

Sekoita kookosöljy, vaahterasiirappi ja vaniljauute kattilassa. Lämmitä seosta sen aikaa, että öljy on täysin sulanut.

Mittaa kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, vaniljajauhe, mantelirouhe ja suola erilliseen astiaan, ja kaada nesteseos niiden sekaan. Sekoita huolella.

Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Anna granolan jäähtyä.

Säilytä valmis granola huoneenlämmössä lasipurkissa ja nauti parin viikon sisään. Jos granola on paahtunut kunnolla kuivaksi, ei se hetkessä pilalle mene, mutta olen huomannut että viikkokausien siesottaminen saa sen eltaantumaan. Sen jälkeen granolaa voi tosin hyvin käyttää vaikka vielä muussa leivonnassa. Parhaimmillaan se on kuitenkin tuoreena ja jäähtyneenä, ja ainakin meillä katoaa purkista melko nopeasti.

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *