Hae
Saran kotikolo

Dalgona kahvi – kesän paras herkku!

Oletteko vielä kokeilleet Dalgona kahvia? Kyseessä on kielen mennessään vievä, silkkaa makujen juhlaa oleva herkuttelukahvi, jota valmistin itse ensimmäisen kerran vasta viime viikolla. En voi uskoa, että minä, kaikkea vaahtoavaa rakastava kahvinjuoja, en ole törmännyt tähän aiemmin! Sen jälkeen olenkin ottanut vahingon takaisin ja juonut kahvini Dalgonan tyyliin vähän joka päivä. Kokeile itse, ja ymmärrät nämä ylistykset varmasti.

Dalgona kahvi on pikakahvijauheesta, sokerista ja kuumasta vedestä vatkattua vaahtoa, joka tarjoillaan kuuman tai kylmän maidon päällä.  Bongasin ohjeen Instagramista @healthy-belly julkaisemana, ja sen alkuperäinen ohje löytyy täältä. Jo pelkkä kuva nosti veden kielelle ja kahvia oli pakko päästä kokeilemaan pikimmiten! No, ihan pikimmiten se ei kuitenkaan onnistunut, mutta kunhan muistin pistää niitä jääpaloja pakastimeen, niin seuraavana päivänä alkoi Dalgonaa tulla. Joten suosittelen tekemään nyt heti samoin, jääpaloja tulemaan niin huomenna saat eteesi mitä parhainta herkkua!

Tein kahvin ensimmäisiä kertoja maustetulla pikakahvilla, mutta se on ollut mielestäni parempaa ihan tavallisilla muruilla. Olen muutenkin ollut aika pettynyt Little’s pikakahveihin, joita ostin taannoin pari purkkia sillä ajatuksella, että niistä saa herkullista makukahvia myös kesällä retkeillessä kun pitää varata vain kuumaa vettä. Maut kuulostivat nimittäin aivan ihanilta – piparkakkua, vaniljaa, kanelipullaa! Ostin piparkakun ja saksanpähkinä-vaahterasiirapin makuiset kahvit. Tuoksu on molemmissa ihana, mutta maku ei. En ymmärrä mikä mättää. Valmiissa kahvissa aromit ovat pisteliäitä ja tuovat mieleen lähinnä maustetun alkoholin, eikä hyvällä tavalla. No, eipä tarvitse kokeilla uudestaan. Pointtina siis kuitenkin, että ihan tavallinen pikakahvi on toiminut super hyvin. Käyttämäni kookossokeri antaa sille ihanan karamellisen lisämaun. Sokeria voi lisätä halutessaan myös enemmän tai määrää hieman vähentää.

Tällä ohjeella tulee yksi annos.

 

 

DALGONA KAHVI

 

3rkl pikakahvijauhetta

2rkl kookossokeria

3rkl kuumaa vettä

Jääpaloja

Kasvimaitoa (käytin Oddlygood Baristaa)

 

Annostele kahvimurut, kookossokeri ja kuuma vesi korkeareunaiseen astiaan. Vispaa seosta sähkövatkaimella vajaat pari minuuttia, kunnes siitä muodostuu paksua vaahtoa.

Täytä lasi jääpaloilla ja kaada niiden päälle kasvimaitoa. Käytin itse vaahtoavaa kauramaitoa, joten pitihän sitäkin vielä vähän ravistella.

Kaada vielä lopuksi kahvivaahto lasiin kasvimaidon päälle ja ah, nauti niin pirukseen!

Dalgona kahvin voi toki nauttia myös lämpimänä. Tällöin tietenkin unohda jääpalat ja lämmitä maito kattilassa, ennen kuin kaadat sen mukiin. Näin kesän (ehkä joskus) tullessa, viileät päiväkahvit sopivat minulle paremmin kuin hyvin, joten omani olen aina juonut kylmänä. Aamukahvi kun on kuitenkin edelleen lämmin lohtujuoma. Lisäksi tässä vain on jotain todella erityistä ja ihanaa juuri kylmänä! Kun se vaahto koskettaa huulia, ja sen alta suuhun valuu viileää, kermaista kauramaitoa. Voi että!

Dalgona kahvi on tullut juotua ihan kahvina, mutta ideoita tuolle herkulliselle vaahdolle on ollut jo useita, siksi nimesinkin sen kesän ykkösherkuksi. Sehän sopisi meinaan aivan upeasti jäätelöannokseen. Lettujen päälle. Kermavaahdon sekaan. Ihan sellaisenaan syötäväksi se on ehkä liian tujua, mutta muuhun ruokaan lisättynä siitä tulisi aika pikantti lisä. Kerran vatkattu vaahto myös pysyy vaahtona pitkään, eikä sen kahvinkaan juomisen kanssa tarvitse kiirehtiä.

Kuinka moni aikoo kokeilla Dalgona kahvia? Kuulen mielelläni hullaannuitteko siihen yhtä vakavasti kuin minä.

 

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook   

Parhaat ruokablogit.       

2 kommenttia

  1. Elli kirjoitti:

    Tämä on niin hyvää!! Olen myös päässyt tämän juoman makuun taas kesän tullen, on tullut tehtyä melkein päivittäin nyt lämpiminä päivinä. Kannattaa kokeilla jäädyttää suodatinkahvista jääpaloja, ne käy tähän ihan todella hyvin perus jääpalojen sijaan, antavat hyvin makua. Valion korvapuustimaito käy tähän myös hyvin, vaikka silloin kyllä juomasta tulee tosi makea, mutta tuo korvapuustin maku käy tähän juomaan. Joskus olen laittanut puolet korvapuustimaitoa ja puolet peruskauramaitoa.

    Itseasiassa lämpimänä en olekaan tätä juomaa koskaan maistanut, täytyykin testata. Vaniljajäätelön kanssa olisi tuo vaahto varmasti todella herkullista.

    • sarankotikolo kirjoitti:

      Hei kuulostaapa muuten hyvältä, kiitos vinkistä! Menee ehdottomasti kokeiluun. Se pullakauramaito on ihanaa😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *