Hae
Saran kotikolo

Parsakeitto kanalla (G, M)

Parsakauden aikana tuota ihanaa vihreää vihannesta pitää ehtiä syömään huimia määriä, sillä satokausi menee ohi yhdessä hujauksessa. Useimmiten tätä supervihannesta tulee valmistettua höyrytettynä tai uunissa pekoniin käärittynä, mutta myös tämä samettisen sileä parsakeitto kanalla on taivaallisen ihanaa!

Olen lisännyt ohjeeseen kanaa proteiinin lähteeksi, koska sen neutraali maku sopii osaksi vihreää keittoa ja tykkään noukkia sattumia keiton seasta. Kana ei tietenkään ole pakollinen lisä, sillä keitto maistuu loistavasti ilmankin. Kanan voi myös korvata muilla proteiinin lähteillä, kuten katkaravuilla tai pavuilla. Muun muassa valkoiset pavut tai kikherneet sopivat tähän parsakeittoon todella hyvin.

 

Ripottelin vielä valmiin keiton päälle pinjansiemeniä

 

Todella maistuva ja myös helppo keitto valmistaa. Ilman kananpaistamista (mikä ei sekään montaa minuuttia vie…) ruoka on valmista alle puolessa tunnissa!

 

PARSAKEITTO KANALLA

 
1 nippu vihreää parsaa
200g kanasuikaleita
5dl vettä
2dl kookosmaitoa
1 sipuli
2rkl kookosöljyä
Valkopippuria
Mustapippuria
Suolaa
(1rkl pinjansiemeniä lautaselle, jos haluat)

Kuullota sipulit öljyssä paistinpannulla ja lisää sekaan vesi. Poista parsoista puiseva kantaosa – varsi katkeaa helposti oikeasta kohdasta käsin katkaisemalla. Lisää parsat pannulle muutamaan pienempään osaan pilkottuna ja anna hautua kypsäksi.

HUOM. Jos haluat koristella keiton parsannupuilla, pilko niitä sopiva määrä erikseen ja poista pannulta, kun ne ovat hieman pehmenneet. Voit maustaa nuput erikseen suolalla ja ripotella niitä valmiin keittolautasen pinnalle.

Paista kanat erillisellä pannulla öljyssä ja mausta mustapippurilla ja suolalla.

Soseuta parsat, sipuli ja vesi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää soseutusvaiheessa myös kookosmaito ja valkopippuri. Kaada keitto kattilaan, lisää kypsät kanasuikaleet ja kiehauta kerran. Lisää ripaus suolaa.

Kanalla vahvistettuna keitto on mukavan ruokaisa ja täyttävä, mutta silti kevyt ateria esimerkiksi lounaalla.

Satokausiruokaa parhaimmillaan!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *