Hae
Saran kotikolo

Paahdetut kikherneet 2 x suolaisena ja 2 x makeana versiona (G, M, V)

Tykkään napostella, heitellä salaattien sekaan pikkusattumia ja napata helposti mukana kulkevia eväitä päiväksi matkaan. Nämä täydellisen rapeat paahdetut kikherneet sopivat kaikkiin kohtiin!

Ne ovat mitä herkullisin lisä salaattiin, pastaan tai kasviskeittoon, tarjoavat kivan naposteltavan telkkarin ääreen ja mahtuvat pienessä eväspussissa helposti laukkuun koko päiväksi. Ja kun nyt edessä on kuohuvan ja pikkusnäcksin juhla eli uusi vuosi, saat kikherneistä herkullista pikkupurtavaa illanvieton ratoksi.

 

Koska kaikilla on makumieltymyksensä eikä niistä voi kiistellä, tässä tulee kerralla ohje sekä suolaisiin että makeisiin rouskuteltaviin. Mikä parasta – ne toimivat järjettömän hyvin myös sekaisin!

 

 

Paahdetut kikherneet

 

PAAHDETUT YRTTI-SIPULIKIKHERNEET

1 purkki kikherneitä (käytin GoGreeniä)
1/2tl suolaa
1rkl valkosipulijauhetta
1rkl yrttimaustesekoitusta tai esimerkiksi timjamia, rosmariinia, oreganoa tai tilliä
1rkl sipulijauhetta
1rkl oliiviöljyä
1/2tl omenaviinietikkaa
Ripaus mustapippuria

Valuta ja huuhdo kikherneet. Kaada ne kulhoon ja sekoita mukaan omenaviinietikka sekä oliiviöljy. Lisää mausteet ja sekoita kaikki ainekset huolella sekaisin.

Kaada kikherneet uunipellille ja paahda 200 asteessa noin 30-40 minuuttia , kunnes ne ovat sopivan rapeutuneita.

 

TEX MEX KIKHERNEET

1 purkki kikherneitä
3rkl oliiviöljyä
2rkl juustokuminaa
1rkl paprikajauhetta
1/4tl chiliä
1tl sipulijauhetta
1/4tl suolaa
Ripaus oreganoa
Ripaus mustapippuria

Sekoita keskenään kikherneet ja oliiviöljy, lisää mausteet ja sekoita huolella. Paahda uunissa samoin kuin edellisessä ohjeessa.

Tässä vierekkäin suolaiset versiot

 

MAKEAT PAAHDETUT PIPARISET KIKHERNEET

1 purkki kikherneitä
2rkl vaahterasiirappia
2rkl kookossokeria
1rkl piparkakkumaustetta
1tl kanelia
Ripaus vaniljajauhetta

Valuta ja huuhdo kikherneet. Sekoita kulhossa kikherneet ja vaahterasiirappi, lisää muut mausteet ja sekoita uudelleen.

Kaada kikherneet uunipellille ja paahda uunissa 175 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes kikherneet ovat mukavan rapeita. Makeissa versioissa uunin lämpötila on matalampi, koska siirappi ja sokeri tuppaavat käristymään helposti.

 

RAAKASUKLAAKIKHERNEET

1 purkki kikherneitä
2rkl vaahterasiirappia
Ripaus vaniljajauhetta
0,5dl rouhittua raakasuklaata (maustettua tai maustamatonta)
1tl kardemummaa

Valuta ja huuhdo kikherneet. Sekoita ne yhteen siirapin ja mausteiden kanssa, ja paahda uunissa 175 asteessa 30-40 minuuttia.

Paahtamisen jälkeen kaada vielä kuumat kikherneet kulhoon, ripottele päälle pienemmäksi rouhittu raakasuklaa ja sekoita suklaa lusikan tai lastan avulla kikherneiden joukkoon. Levitä seos uudelleen uunipellille leivinpaperin päälle, ja anna jäähtyä. Kun suklaa on alkanut jähmettyä, nosta seos pellin päällä tai erillisessä kulhossa jääkaappiin.

Kipollinen makeita versioita

Kokeile miten omasta mielestäsi toimii parhaiten – sekoittamalla kaikki samassa tarjoiluastiassa saat ihanan setin suolaisia ja makeita makupaloja, jolloin maut korostavat toisiaan entisestään. Nämä ovat niin helppoja valmistaa, että teen itse useimmiten useampaa lajiketta kerralla. Erityisesti yrtti-sipulimaustetut sopivat lisukkeeksi mihin ruokaan vain!

Pienissä tarjoilukulhoissa nämä herkut on helppo jättää pöydälle ja napata muutama aina ohimennen.

Ne ovat sen verran hyviä, että saatatpa kävellä kulhon ohi useamman kerran ihan tarkoituksella…

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit 

2 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Ohjeen tekstissä on mainittu omenaviinietikka, mutta ainesosaluettelosta se puuttuu. Kuinka paljon omenaviinietikkaa on hyvä määrä?

  2. Sara kirjoitti:

    Hei, kiitos kun huomautit. Kävin lisäämässä. Eli sitä riittää ihan pikku liraus, 1/2tl. Se ei ole välttämätön, mutta antaa kivaa lisämakua sekoitukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *