Hae
Saran kotikolo

Nesteyttävä ja raikas sellerimehu

Kauniin vihreä sellerimehu on loistava terveysjuoma, joka virkistää kehoa ja mieltä välittömästi. Se nesteyttää kehoa tehokkaasti ja samalla raikastaa nuutunutta oloa. Tämä raikas sellerimehu maistuu kaiken lisäksi hyvältä! Jos olet nimittäin kuten minä, etkä siedä sellerin makua, tällä ohjeella saat sitäkin maisteltua nautiskellen.

 

Selleri on nimittäin itselleni aika haastava vihannes, enkä ymmärrä miten jotkut voivat käyttää sitä muun muassa dippivihanneksena. Pelkkä ajatuskin sellerin syömisestä sellaisenaan saa puistatuksia aikaan. Käytän sitä usein muun muassa pataruuissa ja keitoissa, ja kypsennettynä se toimiikin mainiosti. Kypsennys pehmentää sellerin makua ja kitkeryyttä.

Tämä sellerimehu on myös miellyttävän pehmeän makuista, eikä selleri maistu pistävänä läpi. Kurkku tekee mehusta lempeää ja minttu puolestaan raikastaa kokonaisuutta. Makuyhdistelmä toimii mainiosti, eikä mehua juodessa tarvitse irvistellä. Kyllä sellerin sieltä silti erottaa, mutta kannattaa silti rohkeasti kokeilla ja lisätä myös tuo haastava vihreä vihannes ruokarepertuaariin. Sellerillä on nimittäin erityisen virkistävä ja energisoiva vaikutus! Vihermehut saavat kehossa välittömästi aikaan hyvää oloa, minkä vuoksi joisin niitä mielelläni päivittäin. Ja onhan lasillisessa vihreää nestettä aika paljon hyviä aineksia! Sellerimehusta saa hyvin muun muassa A-, C- ja K-vitamiineja sekä kalsiumia. Lasillinen vihreää nestettä ja pimeä syksy tuntuu taas vähemmän raskaalta!

Voit valmistaa mehun mehuprässillä tai tehosekoittimella. Ohessa on ohje molempiin vaihtoehtoihin.

 

SELLERIMEHU

 

 
500g varsiselleriä
1/2dl sitruunamehua
1/3 kurkku
Kaksi kourallista tuoretta minttua

 

Leikkaa selleristä kannat pois ja pese kaikki kasvikset.

Mikäli käytät mehuprässiä, aloita sellerillä ja lisää kaikki ainekset yksitellen pienissä erissä.

 

Tehosekoitinta käytettäessä pilko kasvikset pieniksi paloiksi tehosekoittimen kannuun ja lisää vielä 1-2dl kylmää vettä (tai esimerkiksi kookosvettä) sen mukaan kuinka paksua mehua haluat.

Sekoita ainekset täydellä teholla täysin sileäksi. Voit nauttia juoman sellaisenaan smoothiena, tai siivilöidä sen harson läpi, jolloin saat erikseen mehua.

Sekoita mehuun jäitä tai lisää kylmää vettä, mikäli kaipaat erityisen viileää mehua. Juoma kannattaa juoda heti ennen kuin se ehtii hapettua, mutta sitä voi myös säilyttää jääkaapissa seuraavaan päivään. Vaikka tuoreeltaan nauttiminen on aina parempi, joskus on vain helpompi tehdä isompi satsi kerralla valmiiksi, jotta mehua on valmiina tarvittaessa.

 

Toivottavasti tämän mehun myötä tekin löydätte uusia tapoja saada selleriä hyödynnettyä. Mehustaminen on helppo ja ravitseva tapa lisätä päivän kasvisannosta ja vitamiinisaldoa. Terveelliset vihannesmehut ovat myös loistava vaihtoehto lämpimällä säällä veden rinnalle. Tai miksei raikkaana saunajuomana?

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram 

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *