Hae
Saran kotikolo

Maailman parhaat hedelmäjäätelöpuikot

Maailmat parhaat hedelmäjäätelöpuikot syntyvät luonnollisista, ravitsevista raaka-aineista ja ovat tulvillaan hedelmien raikasta makua sekä piristäviä vitamiineja. Tämän hedelmäjäätelön valmistukseen et tarvitse kummoisia välineitä etkä varsinkaan jäätelökonetta. Jos omistat mehujäämuotteja, niistä on apua, mutta hedelmäjäätelöt voi valmistaa vaikka leivinpaperilla vuoratun vesilasin avulla. Jäätelömuotit ovat kyllä sikäli helppo ja edullinen ratkaisu, että suosittelen hankkimaan.

Hedelmäjäätelöpuikot ovat maidottomia, gluteenittomia ja ilman valkoista sokeria valmistettuja. Koska hedelmät ovat makeita jo luonnostaan, hedelmäjäätelö ei välttämättä kaipaa lisämakeutusta, mutta pieni lisämakeutus korostaa jäätelön ihanaa hedelmäisyyttä.

Hedelmämehuna voit käyttää monenlaisia vaihtoehtoja, mutta paras hedelmäjäätelö syntyy paksulla nektarimaisella mehulla. Käytin itse Bionan lasipullossa olevaa sekoitusta, josta persikka ja aprikoosi tekevät herkullisen paksua. Voit käyttää myös esimerkiksi Bonnen hedelmäsoseita, jotka ovat pikemmin nektaria kuin sosetta. Makuvaihtoehtoja onneksi piisaa. Nektarilla saat aikaiseksi täyteläisemmän koostumuksen kuin ohuemmalla mehulla, mutta toki kaikilla hedelmämehuilla herkullisia jäätelöpuikkoja syntyy.

Hedelmäjäätelöpuikot ovat terveellinen herkku vaikka kesän jokaiselle päivälle. Oikeastaan ne ovat ihan vain jäädytettyä smoothieta. Jäätelöpuikon nauttiminen kesäauringossa on kyllä niitä hetkiä, joita odottaa koko kylmän pitkän talven.

 

MAAILMAN PARHAAT HEDELMÄJÄÄTELÖPUIKOT

1 banaani
1/2 sitruuna
4dl hedelmämehua (käytin Bionan persikka-aprikoosi-omenamehua)
1rkl agavesiirappia
1dl kasvipohjaista jogurttia
1/4tl kurkumaa (ei pakollinen)

Kuori banaani ja sitruuna. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sileäksi, juoksevaksi seokseksi.

Kurkuma ei ole välttämätön lisä jäätelöön maun puolesta, mutta se tekee valmiista jäätelöstä kauniimman keltaisen.

Kaada jäätelömassa jäätelömuotteihin tai muuhun astiaan ja pakasta ainakin muutama tunti, kunnes jäätelöpuikot ovat täysin jähmettyneet.

Itselläni on silikoninen jäätelömuotti, josta valmiit puikot irtoavat helposti. Muotteja on saatavilla lukuisia erilaisia, eikä niitä ole hinnalla pilattu, joten jos jäätelö yhtään maistuu, kannattaa hankkia oma muotti. Jäätelömuotti tekee kotijäätelön valmistuksesta todella helppoa, eikä siihen tarvitse edes jäätelökonetta. Lisäksi muotti suojaa jäätelöpuikkoja kuivumiselta pakastimessa, ja yhdellä kertaa valmistetusta jäätelösatsista riittää nautiskeltavaa useammalle kerralle. Vaikka näitä jäätelöitä kelpaa syödä vaikka useampi putkeen…

Hedelmäjäätelöpuikot ovat sekoitus mehujäätä ja kermaisempaa jäätelöä. Ne kallistuvat enemmän sinne mehujään puolelle, mutta massaan sekoitettu jogurtti ja nektarimehu antavat niille jäätelömäisemmän koostumuksen. Hitaasti sulava, imeskeltävä hedelmäjäätelöpuikko on ihana jälkiruoka, välipala tai muuten vain oivallinen herkkuhetken valinta rauhassa nautiskeltavaksi. Siitä jää myös raikas, hyvinvoiva olo.

Maailman parhaat hedelmäjäätelöpuikot ovat nimensä veroisia, sillä ne todellakin ovat täyttä hedelmää ja niin herkullisia, ettei uskoisi syövänsä silkkaa vitamiinipommia.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi        

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *