Hae
Saran kotikolo

Vegaaninen joulufudge

Vegaaninen joulufudge on ihana lisä joulukarkkien sekaan! En ole pitkään aikaan tehnyt fudgea, mutta joulumausteiden inspiroimana halusin valmistaa tätä piparitaikinan, karamellisoitujen pähkinöiden ja taatelitoffeen makujen yhdistelmää. Todellinen herkkumiksaus! Maidoton joulufudge on ihana lisä joulukarkkien joukkoon, ja myös mainio lisä joululahjapaketteihin!

Fudgen tekeminen on todella helppoa, ja lopputulos tulvillaan terveellisiä aineksia.  Resepti on paahdettuja pähkinöitä lukuun ottamatta myös raaka. Jos siis makeannälkä iskee, älä epäröi kokeilla tätä ihanuutta! Maidoton joulufudge on paitsi herkullista, myös täynnä luonnon omia terveellisiä ja kuitupitoisia raaka-aineita sekä hyviä rasvoja!

Minä taidan tehdä jo heti tänään lisää…Maidoton fudge onkin yksi omista suosikki herkuistani!

Vegaaninen jouluFUDGE

2dl taateleita
1dl mantelijauhoa
1/2dl kookossokeria
4rkl vaahterasiirappia
1/2dl kookosöljyä
2rkl maapähkinävoita
1/2dl pekaanipähkinöitä
1tl piparkakkumaustetta
1/4tl inkivääriä

Liota taateleita ainakin tunnin ajan. Murenna pekaanipähkinöitä pienemmäksi ja sekoita ne  vaahterasiirapin kanssa. Paahda seosta pannulla muutama minuutti, kunnes pähkinät karamellisoituvat. Varo polttamasta!

Kaada taateleista liotusvesi pois ja sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita kaikki ainekset pekaanipähkinöitä ja mantelijauhoa lukuun ottamatta tasaiseksi massaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää tilkka nestettä, mikäli sekoittaminen ei muuten onnistu. Seokseen saa jäädä taatelien sattumia, kunhan saat muodostettua aineksista selkeästi yhtenäisen massan. Lisää vielä mantelijauho ja sekoita uudelleen. Lopuksi kaada pekaanipähkinät massan sekaan ja sekoita ne massaan käsin.

Kaavi massa esimerkiksi leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan tai uunivuokaan, konvehtimuotteihin tai vaikka yksittäisiin muffinivuokiin. Anna kylmettyä jääkaapissa ainakin pari tuntia, kunnes tunnet sormella massan kovettuneen.

Tarvittaessa leikkaa maidoton fudge valmiiksi paloiksi ja säilytä kylmässä joko jääkaapissa tai pakastimessa.

 

Omani eivät ehtineet pakastimeen asti, seuraavaa satsia täytynee siis suurentaa!

Fudgen palaset ovat sen verran makeita, ettei niitä kerralla montaa syö. Mutta kummasti sitä kipitti aina muutaman tunnin välein jääkapille maistelemaan lisää.

 

Makeita, mutta terveellisempiä vaihtoehtoja naposteluhetkiin! Vegaaninen joulufudge kääriytyy suloisiksi karkkipalasiksi voipaperin sisälle ja siitä saa kasattua suloisia pieniä herkkupusseja kylään viemisiksi tai karkkikippoja omaan joulupöytään.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *