Hae
Saran kotikolo

Pekaanipähkinä-karamellijäätelö (M, G)

Vielä ennen jäätelökoneen joutumista muuttolaatikkoon oli pakko testata tämä pitkään himottanut jäätelömaku. Täyteläinen, makea ja rouskuva pähkinöiden ja karamellin yhdistelmä oli juuri niin herkullinen kuin olin kuvitellut! Tuli sellaiset jäätelö-överit, että tämän jälkeen kestän ehkä väliaikaisen eron rakkaasta jäätelökoneesta. Pekaanipähkinä-karamellijäätelö on yksinkertaisesti täydellinen kotitekoinen jäätelö!

Jos et omista jäätelökonetta, älä huoli, sillä tämä herkku onnistuu mainiosti myös ilman.

 

PEKAANIPÄHKINÄ-KARAMELLIJÄÄTELÖ

 

 
5dl mantelimaitoa
2dl cashewpähkinöitä
20 kuivattua taatelia (~1,5dl) + 0,5dl mantelimaitoa
3/4dl pekaanipähkinöitä
2rkl + 1rkl kookossokeria
1rkl kookosöljyä
Ripaus suolaa
Ripaus vaniljajauhetta

Murskaa pekaanipähkinöitä hieman pienemmäksi, mutta varo ettet tee niistä jauhetta! Paahda pähkinöitä pannulla kookosöljyssä ja 3rkl:ssa kookossokeria muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Kun sokeri on sulanut, anna pähkinöiden jäähtyä.

Sekoita taatelit, suola ja puoli desiä mantelimaitoa tehosekoittimella tai sauvasekoittimella karamellikastikkeeksi. Voit säädellä nesteen määrää sen mukaan, kuinka juoksevaa kastikkeesta haluat. Näillä määrillä tulee melko paksua. Lisää siis mantelimaidon määrää, mikäli haluat nimenomaan kastiketta annoksen päälle.

Sekoita kaikki muut ainekset (=mantelimaito, cashew, 1rkl kookossokeria ja vaniljajauhe) tasaiseksi tehosekoittimella. Kaada seos jäätelökoneeseen ja valmista noin 40 minuuttia. Lisää karamellikastike ja pähkinät, ja anna koneen pyöriä vielä hetki, kunnes seos on kunnolla jäätynyt.

Syö heti tai pakasta vielä hetkeksi erillisessä rasiassa, jolloin saat entistä kovemman koostumuksen.

Jos et omista jäätelökonetta, sekoita pähkinät jäätelöseoksen joukkoon ja kaada seos esimerkiksi leipävuokaan. Anna jähmettyä pakastimessa ainakin 2-3 tuntia, ja sekoita puolen tunnin välein. Jos halut, sekoita karamellikastike jäätelön joukkoon kun jäätelömassa on alkanut jähmettyä, tai nauti kaatamalla valmiin jäätelöannoksen päälle.

Voi nam. Aina vaan löytyy uusi ihana maku viemään kielen mennessään…

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *