Hae
Saran kotikolo

Vegaaninen vadelmajäätelö

Pidettiin tuossa leffailta, ja halusimme leffaherkuksi itse tehtyä jäätelöä. Minä halusin taas lakritsijäätelöä, napero puolestaan vadelmaa. Onneksi lakritsi ja vadelma sopivat aika mainiosti yhteen, joten teimme molempia. Tässä tulee ihanan kermaisen ja marjaisan makuinen vegaaninen vadelmajäätelö!

Vegaaninen vadelmajäätelö hurmaa heti!

 

Tsekkaa myös Vegaaninen lakritsijäätelö.

Vadelmajäätelö on haikean pinkkiä ja seassa on vadelmasattumia.

 

 

Vegaaninen vadelmajäätelö

 

 1 tölkki kondensoitua kookosmaitoa (~320g)

2 dl kasvipohjaista vispikermaa

2,5dl soijamaitoa (käy myös muut kasvimaidot)

Ripaus Bourbon vaniljajauhetta

1,5dl vadelmia (tuore tai pakaste)

 

Vispaa vispikerma vaahdoksi jos haluat. Meillä se ei ollut tarpeeksi kauan kylmässä että olisi vaahtoutunut, mutta se ei haittaa mitään.

Sekoita kaikki ainekset vadelmia lukuun ottamatta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Voit päättää itse miten haluat vadelmat sekaan. Voit lisätä vielä nekin ja sekoittaa kokonaan massaan, lisätä osan massaan ja osan kokonaisina, tai kaikki kokonaisina. Me tiputtelimme kokonaisia vadelmia jäätelömassan sekaan sen ollessa jäätelökoneessa pyörimässä. Massan alkaessa jähmettyä vadelmia hajosi sekaan ja massa alkoi muuttua vähän pinkimmäksi, mutta marjoja jäi samalla sekaan myös sattumina.

Vegaanisen vadelmajäätelön pariksi sopii loistavasti gluteeniton vohveli.

 

Valmista jäätelö jäätelökoneessa tai pakastimessa laakeassa kannellisessa astiassa. Pakastaessa pidä kylmässä ainakin muutama tunti ja sekoita muutaman kerran tunnin aikana, kunnes koostumus on halutun kaltainen.

Vadelmajäätelön koostumus pysyy täydellisen pehmeänä myös pakastimessa.

 

Vegaaninen vadelmajäätelö oli nappivalinta, sillä marjajäätelöt toimivat aina. Vadelma on myös hapan ja sikäli hyvä vastapari makealle kondensoidulle kookosmaidolle.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *