Hae
Saran kotikolo

Mehevät vegaaniset banaaniletut

Olen suuri lettujen ystävä, ja erikoisruokavalion myötä olen ollut suunnattoman kiitollinen banaanilettujen olemassaolosta! Vegaaniset banaaniletut ovat sellainen herkku, johon kotikaapeista löytyy aina ainekset valmiina. Pidän banaaniletuista jopa perinteisiä vehnäjauholettuja enemmän, sillä ne ovat myös ravitsevia ja erinomaisia vaikka päivittäiseksi iltapalaksi. Lisäksi banaaniletut ovat niin hyviä, että ylimääräisiä on tullut napattua mukaan välipalaksikin ihan sellaisenaan ilman päällysteitä. Todellisen herkkuannoksen banaaniletuista saa kuitenkin kasattua kesällä tuoreiden kotimaisten marjojen kanssa. Nam!

Vegaaniset banaaniletut saivat alkunsa olosuhteiden pakosta. Olin vahtimassa siskoni lapsia ja pengoin nälkäisenä keittiön kaappeja yrittäessäni keksiä syötävää. Sekoitin yhteen muutamia kaapeista löytyneitä aineksia ja paistoin niistä paistinpannulla pieniä lettuja. Ehdin itse syödä vain yhden, kun lapset olivat jo rohmunneet loput. Selkeä hitti siis saman tien.

Pari päivää myöhemmin tein satsin samanlaisia lettuja kotona, ja voi kyllä, tässä taitaa olla uusi suosikkilettuni! Vegaaniset banaaniletut ovat täydellisen meheviä, hedelmäisiä ja ravitsevia. Psyllium auttaa niitä pysymään kasassa paistettaessa, joten letut onnistuvat mainiosti myös ilman kananmunaa ja ovat lisäksi gluteenittomia. Vegaaniset banaaniletut ovat täynnä kuituja, proteiinia ja laadukkaita hiilihydraatteja. Ne sopivat sekä aamu- että iltapalalle ja vaikka kesäiseksi jälkiruuaksi jäätelön ja marjojen kanssa. Vegaanisista banaaniletuista jää niiden herkullisuudesta huolimatta kaikin puolin hyvä olo, joten näitä lettuja kelpaa paistaa usein.

Tällä ohjeella tulee kymmenen pikkulettua.

 

VEGAANISET BANAANILETUT

 

2 banaania
2dl mantelijuomaa tai muuta kasvimaitoa
1,5dl gluteenitonta kaurajauhoa
1rkl psylliumia
Kookosöljyä paistamiseen

Sekoita ainekset yhteen tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Pyri saamaan taikinasta paakutonta. Sekoittamisen jälkeen anna taikinan turvota viitisen minuuttia.

Kuumenna kookosöljy pannulla ja kaada pieni määrä taikinaa pannulle paistumaan. Taikina on melko paksua, joten sitä kannattaa hieman levittää ohuemmaksi kerrokseksi.

Paista lettuja keskilämmöllä muutamia minuutteja molemmin puolin. Letut ovat valmiita käännettäviksi, kun ne pysyvät kasassa lastalla nostettaessa. Paistaessa kannattaa olla kärsivällinen ja antaa letun kypsyä rauhassa, jotta se ehtii varmasti hyytyä, mutta ei pääse palamaan.

Tarjoa letut tuoreeltaan esimerkiksi herkullisen omenasoseen ja marjojen kanssa. Jos lettuja jää yli, ne säilyvät hyvin seuraavaan päivään huoneenlämmössä tai muutaman päivän kannen alla jääkaapissa. Ennen syömistä letun voi käyttää pikaisesti mikron kautta.

Vegaaniset banaaniletut voi valmistaa myös viljattomina valitsemalla erilaisia jauhoja kaurajauhojen tilalle. Kokeile esimerkiksi perunajauholla, kvinoajauholla tai mantelijauholla valmistettuna. Mantelijauhoa käytettäessä kannattaa käyttää 50:50 myös muita jauhoja, jotta kokonaisuudesta ei tule liian raskasta.

Vegaaniset banaaniletut ovat ihana  terveellinen makea iltapala. Olen kaivannut etenkin iltaisin jotain raikasta ja makeaa, ja banaaniletut sopivat siihen nälkään loistavasti!

Vegaaniset banaaniletut ovat kovassa suosiossa etenkin meidän koko perheemme kokoontuessa mökille samaan aikaan, sillä ne sopivat kaikkien ruokavalioon. Ja maistuvat kaiken lisäksi niin hyvältä, että ruokavalioista piittaamattomatkin syövät niitä oikein tyytyväisinä. Lettukestit ovat tyypillisiä kesäaikaan, mutta vegaaniset banaaniletut maistuvat kyllä ympäri vuoden!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *