Hae
Saran kotikolo

Lämmin piparkakkusmoothie

Lämmin pipariamoothie kutkuttaa jokaista aistia ja rauhoittaa joulun tunnelmaan. Joulun aika vaatii ilman muuta kaikenlaista piparista, ja toki tuota yhtä joulun suosikkimakua piti kokeilla myös smoothiessa! Ja kuinka ihanalta lämmin piparinen smoothie maistuikaan kylmänä talviaamuna joulukuusen loisteessa ja joululaulujen soidessa.

Piparismoothien voi nauttia myös kylmänä, mikäli et ole lämpimien smoothieiden ystävä. Itse tykkään vaihtelusta kylmien ja lämpimien välillä, ja etenkin talviaikaan aamupalalla lämmin smoothie tuntuu hellivän vatsaa ja mieltä erityisen ihanasti. Piparimausteet sopivat kaiken lisäksi ihanasti juuri lämpimään juomaan.

Piparismoothie on täyttävä aamupala sellaisenaan tai ihana lisuke esimerkiksi siihen riisipuuron oheen. Ohjeella valmistuu yksi annos, mutta siitä riittää hyvin myös kaksi pientä lasillista muun aamiaisen oheen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mausteiden määrä on täysin itse valittavissa sen mukaan kuinka tujua smoothieta haluat. Itse ripottelen mausteita yleensä aika reilulla kädellä, eikä piparismoothie ole poikkeus. Esimerkiksi neilikka on kuitenkin sen verran voimakas mauste jo pienissä määrin, että aloita varovasti ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

 

LÄMMIN PIPARKAKKUSMOOTHIE

 
3dl makeuttamatonta mantelimaitoa tai muuta kasvimaitoa
4 gluteenitonta piparia*
3 kuivattua taatelia
3rkl mantelijauhoa tai 2rkl manteleita
1/2tl kanelia
Ripaus neilikkaa
Ripaus jauhettua inkivääriä
Ripaus jauhettua pomeranssia
Ripaus Bourbon vaniljajauhetta
 
*käytin itse leipomiani vegaanisia ja gluteenittomia pipareita

 

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella sileäksi seokseksi. Anna smoothien levähtää jääkaapissa yön yli tai siirry heti seuraavaan vaiheeseen. Jos aamulla on kiire, seos on helppo tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana ja aamulla vain lämmittää nopeasti.

Kaada smoothie kattilaan ja kiehauta seos nopeasti koko ajan sekoittaen.

Kaada smoothie kuumaa kestävään lasiin tai mukiin ja nauti heti.

Piparkakkusmoothie on kuin tehty joulun ajan herkutteluun, mutta se on samalla ravitseva ja terveellinen herkku. Itse on ainakaan saa piparin mausta tarpeekseni, joten jatkan kaikenlaisten piparin makuisten herkkujen nautiskelua myös joulun jälkeen. Itselleni piparimausteet kuuluvat pikemmin osaksi talvea kuin pelkkää joulua. Ne ovat täydellisen lämmittäviä, rauhoittavia ja nautinnollisia makuja, jotka kannustavat hiljentymään ja rauhoittumaan juuri siihen hetkeen.

Toivottavasti myös sinulla on edessäsi täydellisen rauhallinen, nautinnollinen ja maukas joulu! Se on tänä vuonna vähän erilainen, mutta siitä voi silti tehdä ihanan juhlan. Nyt jos koskaan sille onkin tarvetta.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *