Hae
Saran kotikolo

Sieni-kasvissosekeitto on kermainen ja ruokaisa!

Sieni-kasvissoskeitto on mitä maukkain keittoruoka! Syksyn lähestyessä lämmittävät, täyteläiset keitot alkavat houkutella yhä enemmän. Rakastan kasvissosekeittoja paitsi niiden hyvän maun vuoksi, myös siksi että ne ovat arjen kiireissä hurjan nopeita ja helppoja ruokia valmistaa. Sieni-kasvissosekeitto on paitsi täyteläisen kermainen ja maukas, myös terveellinen ja ihanan lämmittävä ruoka!

Keitto on kevyttä ja helposti sulavaa lounasruokaa, tai ihanan lohdullinen rauhoittava iltapala. Ja nyt syksyn keskellä olenkin valmistanut ihania, lämmittäviä keittoja säännöllisesti. Syksy on myös sieniaikaa, ja tässä keitossa maistuu ihana tuore kantarelli!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tällä ohjeella tulee noin 2,5l kattilallinen, mistä riittää useammalle päivälle tai syöjälle. Sieni-kasvissosekeitto on ruoka täynnä kasviksia, proteiinia, maistuvia makuja ja lämpöä, joka hellii kehoa ja mieltä.


 

KERMAINEN VEGAANINEN SIENI-KASVISSOSEKEITTO

 
1 purkki valkoisia papuja
1 sipuli
1 kokonainen palsternakka
2dl kookosmaitoa
2,5dl vettä
2-4 jauhoista perunaa (koosta riippuen)
3 valkosipulinkynttä
1l kantarelleja
1rkl sipulijauhetta
1/2tl suolaa
Ripaus mustapippuria
Ripaus valkopippuria
Tuoretta persiljaa

Kuori sipuli, palsternakka ja perunat ja pilko pienemmiksi paloiksi. Keitä kattilallisessa vettä, kunnes ne ovat kunnolla pehmenneet. Mikäli käytät kuivattuja papuja, keitä samalla myös ne. Muista liottaa pavut kunnolla etukäteen. Keittämisen jälkeen ota keitinvedestä 2,5dl talteen, ja valuta loput pois. Lisää vesi takaisin kattilaan.

Mikäli käytät purkkipapuja, valuta ja huuhdo ne, ja lisää sitten kypsien kasvisten joukkoon. Lisää kookosmaito. Soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella. Mikäli keitto mielestäsi jäähtyy liikaa,  kiehauta se uudelleen, mutta varo: soseutettuna se palaa helposti pohjaan. Käytin itse huoneenlämpöistä kookosmaitoa, joten keittoa ei tarvinnut lämmittää enää uudelleen.

Pilko kantarellit hieman pienemmiksi. Silppua valkosipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Paista kantarelleja ja valkosipulia paistinpannulla esimerkiksi kookosöljyssä, kunnes neste on haihtunut pois. Sienten päälle voi ripotella hieman suolaa ja mustapippuria.

Mausta keitto ja annostele lautasille. Lusikoi keiton päälle paistettuja kantarelleja. Sienet voi halutessaan sekoittaa myös suoraan keittokattilaan. Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Todella herkullinen ja hyvää tekevä keitto, ihanaa!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

2 kommenttia

 1. Noora kirjoitti:

  Mmm, tämä vegaaninen keitto kuulostaa hyvältä! Kiva, että siihen on lisätty papuja tuomaan ekstraproteiinia. Kantarellit ovat ehdottomia suosikkejani, mitä raaka-aineisiin tulee 🙂

  -Noora
  http://www.wonderworldofnoora.com

  • sarankotikolo kirjoitti:

   Joo tykkään itse sekoittaa keitoin aina jotain extraa, usein sosekeittoon menee silken tofua minkä saa hyvin soseutettua muiden ainesten sekaan ja siitä tulee proteiinin lisäksi ihana pehmeä koostumus keitolle. Täyttää paremmin! Ja ah kantarellit, onneksi siitä sai tänäkin vuonna reippaasti niin voi käyttää kaikenlaiseen hyvään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *