Hae
Saran kotikolo

Ruokaisa papukeitto

Lämpimät ruokaisat keitot ovat iki-ihania talviruokia, jotka maistuvat usein vielä paremmilta seuraavana päivänä saatuaan kunnolla muhia kattilassa. Se pätee myös tähän erittäin maukkaaseen papukeittoon, joka on täynnä erilaisia kasviksia ja saa vielä mausteisen lisäsäväyksen chorizo-makkarasta. Papukeitto on runsas ja täyttävä ruoka, joka on täynnä herkullisia eri makuja ja liikkuu houkuttelevasti keiton ja muhennoksen rajamaastossa.

Papukeitto valmistuu helposti myös kasvisversiona, kun chorizon jättää kokonaan ohjeesta pois tai vaihtaa sen tilalle esimerkiksi tofua. Koska papukeitto on jo sellaisenaan ruokaisa, ei chorizo tai muu korvike ole lainkaan välttämätön. Jos kuitenkin kaipaa vähän extraa, mausteiset sattumat maistuvat papujen ja kasvisten seassa loistavasti.

Papukeitto on helppo ja monipuolinen ruoka koko perheelle. Meillä syötiin sitä hyvällä ruokahalulla myös nappulan toimesta. Chorizoa hän ei vielä saanut, mutta koska pavut ovat suuri suosikki, keitto taisi olla todella mieluinen siitä huolimatta.

Papukeiton alkuperäinen ohje löytyy täältä.

 

 

PAPUKEITTO

 

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2rkl kookosöljyä
5 jauhoista perunaa
250g (pakaste) vihannessekoitusta
1 purkki papumixiä
1 purkki punaisia linssejä
2 kourallista pikkutomaatteja
1 tölkki tomaattimurskaa
5dl kasvislientä
230g chorizoa
2tl oreganoa
Mustapippuria
Suolaa
4rkl maissitärkkelystä + kylmää vettä

 

Pilko sipulit ja kuullota niitä pannulla kookosöljyssä miedolla lämmöllä. Pilko perunat (ja jos käytät tuoreita kasviksia, myös ne) ja laita kattilaan vettä tarpeeksi, jotta ne peittyvät. Keitä perunat kypsäksi.

Lisää pakastekasvikset. Kun vesi kiehuu uudelleen, lisää pavut, linssit, minitomaatit ja tomaattimurska. Kiehauta kasvisliemi valmiiksi.

Itse otin tässä vaiheessa vauvan osuuden eri kattilaan, enkä lisännyt siihen enää muuta kuin hieman mustapippuria ja oreganoa. Ainakin Herbamarella on muuten ihan suolattomia kasvisliemikuutioita, joten hankkimalla niitä valmiiksi voit käyttää lientä myös vauvan keitossa.

Lisää kattilaan kasvisliemi. Pilko chorizo pieniksi palasiksi ja paista pannulla muutama minuutti, sitten lisää palaset kattilaan. Lisää mausteet.

Sekoita maissitärkkelys tilkkaan kylmää vettä ja kaada keiton sekaan. Sekoita huolella ja anna keiton kuplia vielä kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä. Voit laittaa enemmän tai vähemmän maissitärkkelystä kuin ohje sanoo, ihan sen mukaan kuinka paksua liemestä haluat. Itse halusin selkeästi suurustuneen liemen, mutta en kuitenkaan muhennosta. Keittoa tuli aikuisten kattilaan 3,5 litraa, ja tuohon määrään 4rkl maissitärkkelystä oli aika passeli.

Papukeitto tosiaan tekeytyy vain paremmaksi seuraavina päivinä, joten keittele huoletta iso satsi ja nauti, kun ruokaa on jo valmiina odottamassa.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit        

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *