Hae
Saran kotikolo

Keltainen kevyt sorbetti (V, M, G)

Viime aikoina olen hyödyntänyt aquafabaa eli papujen säilykelientä vähän siinä sun tässä. Nyt halusin kokeilla sen toimivuutta jäätelössä. Ja arvioksi voin ilmoittaa, että se todellakin toimii! Kevyt sorbetti on ihanan raikas, kuohkea ja kevyt herkku, joka maistuu lämpimien ilmojen aikaan päivittäin!

Olen tehnyt aiemmin kevyitä, raikkaita sorbetteja kananmunanvalkuaisia käyttämällä, mutta tämä ihmeellinen papumehu toimii vähintään yhtä hyvin. Plussana vielä se, että lientä ei tarvitse heittää pois (=vähemmän hävikkiä) tai kananmunankeltuaisille keksiä erikseen käyttötarkoitusta (=vähemmän hävikkiä).

Win-win kaikin puolin siis! Aquafaba on lisäksi erittäin edullinen raaka-aine, sillä ne papupurkit maksavat vain euron luokkaa. Ja kun voit purkista hyödyntää sekä pavut että liemen, litrahinta ei tosiaan ole kummoinen. Ja kun siitä saa tällaisia herkkuja aikaan, niin ei ollenkaan hullumpi tilanne!

Tämä sorbetti on kevyt, kesäinen ja raikas, ja aion hakea sitä heti nyt lisää…

 

KELTAINEN Kevyt SORBETTI

 
1 kikhernetölkin/tetran liemi (myös valkoisten papujen liemi käy)
2 banaania
4dl mangoa
1dl kookosmaitoa tai muuta kasvimaitoa

Valuta papupurkin liemi erilliseen astiaan – käytä pavut muuhun. Suosittelen esimerkiksi omaa suosikkiani papusalaattia. Vatkaa liemi sähkövatkaimella niin paksuksi vaahdoksi, ettei se tipu kulhosta vaikka kääntäisit sen ylösalaisin.

Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sileäksi. Kaada seos jäätelökoneeseen noin 45 minuutiksi. Syö tuoreeltaan tai pakasta vielä erillisessä astiassa kovemmaksi.

Jos et omista jäätelökonetta, kaada seos pakastuksen kestävään kulhoon ja pakasta noin kaksi tuntia. Sekoita puolen tunnin välein.

Pirteä keltainen kesäherkku – juuri niin raikas miltä näyttääkin!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *