Hae
Saran kotikolo

Tulinen katkarapukastike

Katkaravut ovat se arjen helpoin tapa nauttia mereneläviä – kalojen lisäksi. Katkaravut ovat hauska vaihtoehto kalalle ja helpompi vaihtoehto muille mereneläville. Eihän esimerkiksi simpukoiden valmistus ole sinänsä vaikeaa, mutta harvemmin niitä jaksaa alkaa valmistaa tiistai-iltana töiden jälkeen. Katkaravut taipuvat moneksi ja maistuvat useimmiten niille nirsoimmillekin syöjille, jotka eivät supereksoottisia rapuja tai simpukoita välitä kokeilla. Ja tulinen katkarapukastike tekee siitä arjestakin vähän erityisempää.

Tämä katkarapukastike syntyy runsailla mausteilla, värikkäillä kasviksilla ja kermaisella kookoksella. Se on nopea ja helppo valmistaa, ja siitä riittää useammallekin päivälle – etenkin jos reseptin tuplaa.

Voit myös käyttää jättirapuja, joita saa edullisesti esimerkiksi etnisistä kaupoista.

 

TULINEN KATKARAPUKIPPO

2 pussia (~300-400g) katkarapuja
2 tuoretta chiliä
3 eriväristä paprikaa
3dl kookosmaitoa
5dl vettä
1tl chilijauhetta
2rkl paprikajauhetta
2rkl currya
1rkl kurkumaa
Mustapippuria
Suolaa

Suikaloi vihannekset ja niitä hetki kookosöljyssä pannulla. Kaada kasvikset uunipataan ja lisää mukaan vesi, kookosmaito, katkaravut sekä mausteet. Sekoita huolella. Jos sinulla on pieniä yksittäisiä uunivuokia, voit jakaa annokset suoraan kulhoihin jokaista ruokailijaa varten.

Kypsennä uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia.

Tarjoile katkarapukastike esimerkiksi riisin kanssa.

Talven nyt näköjään vain jatkuessa tuliset ruuat lämmittävät ihanasti vaikka ulkoilun jälkeen. Tulisuutta on myös helppo säädellä omien mieltymysten mukaan, mutta kehotan rohkeasti kokeilemaan ruokia pienellä extra potkulla. Kun ruuan ohessa nauttii esimerkiksi riisiä tai vaikka kookosvettä, liiallinen polte laimenee suussa nopeasti, mutta antaa ruualle juurikin sen pienen lisän joka nostaa sen astetta paremmaksi ateriaksi.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram 

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *