Hae
Saran kotikolo

Kosteat gluteenittomat banaani-kinuski muffinsit

Muffinit ovat yksi suosikkileipomuksistani, koska niitä on älyttömän helppo ja kiva tehdä ihan vain hetken mielijohteesta. Miinuspuolena on se, etten ole oikeastaan koskaan erityisemmin pitänyt muffineista. Cupcakesit ihanine kuorrutteineen ovat ihan eri juttu, mutta muffinit ovat kuin pala kuivakakkua, enkä välitä kuivista kakuista. Vaikka se taikina maistuisi raakana kuinka hyvältä tahansa, valmiit muffinit ovat aina olleet vähän pettymys. Jopa ne kahviloista tai leipomoista ostetut erityisen mehukkaan ja herkullisen näköiset. Sen sijaan nämä gluteenittomat banaani-kinuski muffinsit ovatkin ihan omaa luokkaansa!

Gluteenittomat banaani-kinuski muffinit ovat kosteita, meheviä, tahmaisia ja ah-niin-maukkaita! Ne ovat makeita, mutta eivät missään nimessä liian. Mehevyys on erityisesti näiden muffinien juttu! Niissä maistuu ennen kaikkea banaani, ihanalla taatelikinuskilla maustettuna. Mehevyyden takaa banaanin lisäksi taikinassa käytetty jogurtti. 

Gluteenittomat banaani-kinuski muffinit ovat ihana kesäherkku pakattavaksi mukaan piknikkoriin tai muuten vain aurinkoiseen aamupalapöytään.

Itse nautin suuresti saadessani syödä vihdoin omalla pihalla, ihan oikealla helteellä. Tätä on odotettu! Vaikka se helle on nyt tuntunut hetkeksi kadonneen, kesää ja aurinkoisia päiviä on vielä runsaasti jäljellä. Ja kaikeksi onneksi nämä muffinit maistuvat säällä kuin säällä!

Jalat pöydällä ovat ok niin kauan kuin ne ovat omat jalkani oman ruuan vieressä!

Ohjeella tulee 12 muffinia.

GLUTEENITTOMAT BANAANI-KINUSKI MUFFINssit

2dl kuivattuja taateleita

1,5dl vettä

3 banaania

2,5dl gluteenittomia kaurahiutaleita

1dl täysjyväriisijauhoa

1dl kookossokeria

1tl psylliumia

1tl leivinjauhetta

1/2tl kanelia

2 kananmunaa

1/2dl vaahterasiirappia

2dl kasvipohjaista maustamatonta jogurttia (käytin soijajogurttia)

1rkl kookosöljyä

Tarvittaessa poista taateleista kivet. Liota taateleita kylmässä vedessä ainakin tunnin ajan. Liottamisen jälkeen siivilöi vesi pois.

Sekoita taateleista ja vedestä tehosekoittimella juokseva kinuskikastike. Jätä kastike sivuun odottamaan.

Sekoita banaanit, kananmunat, jogurtti ja vaahterasiirappi yhteen tehosekoittimella, sauvasekoittimella tai ihan käsisurvimella. Käsisurvimella saat itse asiassa parhaan tuloksen, koska banaani jää paksummaksi massaksi ja antaa taikinalle mehevämmän koostumuksen.

Sekoita kuivat ainekset erillisessä kulhossa, ja kaada nesteseos kuivien ainesten joukkoon. Sulata kookosöljy juoksevaksi ja lisää se lopuksi muiden ainesten sekaan. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taatelikinuski taikinan sekaan. Nostele taikinaa lastan avulla muutaman kerran niin, että kinuski sekoittuu aavistuksen taikinaan, mutta ei kuitenkaan sekoitu siihen kokonaan.

Voitele muffinivuoka kookosöljyllä tai käytä muffinivuokia. Kaada taikina vuokaan. Muffinit kohoavat uunissa hieman, mutta eivät niin paljon että kohoamisvaraa tarvitsisi jättää. Voit siis täyttää vuoan huoletta ihan piripintaan.

Kypsennä muffineita uunissa 175 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes ne ovat kauniisti kohonneita ja pinnalta kiinteitä. Voit testata muffineiden kypsyyden tökkäämällä hammastikun muffinin keskelle. Tikkuun ei pitäisi juuri tarttua taikinaa. Pieni määrää taikinaa ei haittaa, sillä se vain tarkoittaa että muffinit ovat sopivan meheviä ja kosteita.

Banaani-kinuski muffinsit muistuttavat elävästi banaanileipää, joten näille muffineille sopivat loistavasti myös erilaiset lisukkeet.

Kokeile esimerkiksi jäätelön kaverina (mikä ihana jäätelöannos!), hillolla siveltynä tai herkullisten juustojen parina.

Banaani-kinuski muffinsit maistuvat erinomaiselta lämpiminä, mutta myös huoneenlämpöiseksi jäähtyneinä. Muffineita voi hyvin pakastaa ja sulattaa syötäväksi mikrossa tai ihan vaan huoneenlämmössä sulattaen.

Banaani ja taatelikinuski tekevät muffineista ihanan makeita, mutta samalla kaura pehmentää kokonaisuutta ja tekee muffineista myös ruokaisia. Banaani-kinuski muffinit sopivat hyvin makeaksi herkuksi aamupalalle tai terveelliseksi makeaksi välipalaksi.

Muffinivuokiin pakatut muffinit kulkevat helposti mukana laukun pohjalla ja säilyvät myös lämpimissä olosuhteissa, joten tämä satsi takasi helpon välipalan usealle päivälle.

En ole tehnyt muffineita pitkään aikaan, eikä mieleni ole edes oikeastaan tehnyt leipoa niitä. Sitten mieleni alkoi tehdä nimenomaan banaanin ja kinuskin yhdistelmää, ja muffinit tuntuivat ilmiselvältä valinnalta.

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

 

Instagram

Blogit.fi  

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *