Hae
Saran kotikolo

Viljattomat piparkakut kurkumalla (G, M)

Tein jo aiemmin yhdessä siskontyttöjen kanssa viettämissäni pikkujouluissa herkullisia gluteenittomia pipareita, mutta tavallisten versioiden lisäksi halusin kokeilla aavistuksen maustettuja. Pipareihin upotetaan tätä nykyä ties minkälaisia lisämakuja aina lakritsijauheesta kaakaoon, joten isosti hypetetty superfoodmauste kurkuma sopii piparimausteseokseen paremmin kuin hyvin! Viljattomat piparkakut ovat muutenkin tervetullut lisä ruokarajoitteisen jouluun!

Kurkuma tuo pipareihin kaunista kellertävää väriä ja maukkaan uuden makulisän – puhumattakaan kurkuman terveydellisistä vaikutuksista! Eikö olekin ihana ajatus, että keksiä mutustamalla voit samalla ehkäistä hiljaista tulehdusta, vahvistaa immuniteettia ja parantaa ruuansulatusta? Etenkin tuo ruuansulatuksen parantaminen on mieleeni – sehän tarkoittaa, että jaksaa taas syödä lisää pipareita!

Vaihtelun vuoksi tein tämän taikinan viljattomana. Voit myös käyttää edellistä reseptiä jauhojen osalta, mikäli viljat sinulle sopivat. Viljattomissakaan versioissa maku ei kuitenkaan kärsi, päinvastoin! Mantelijauhoilla ja piparimausteilla syntyy vähintään yhtä herkullisia piparkakkuja. Lisäsin tällä kertaa lisäsin makeutusta, jotta kurkuma ei maistuisi läpi liian pistävänä.

Ohjeella tuli kolme täyttä pellillistä. Tein tällä kertaa selkeästi ohuempia, mutta ihan littanimmatkin piparit kohosivat mukavan leivosmaisiksi uunissa. Valmiit jäähtyneet piparit ovat kuitenkin rapeita ja kovia, kuten pipareiden kuuluu.

 

 

VILJATTOMAT PIPARKAKUT kurkumalla

100g maidotonta leivontamargariinia
2dl kookossokeria
1dl vaahterasiirappia
1 kananmuna
2dl mantelijauhoa
1dl perunajauhoa
4rkl jauhettua kurkumaa
3tl raakakaakaojauhetta
2rkl piparkakkumaustetta
1/2tl psylliumia
2tl leivinjauhetta
1tl ksantaania
1/2tl inkivääriä
1tl rouhittua mustapippuria
Ripaus muskottipähkinää
Ripaus suolaa

Sulata rasva ja lisää sekaan vaahterasiirappi, kananmuna sekä kookossokeri. Sekoita huolella.

Sekoita loput ainekset erillisessä kulhossa.

Kaada nesteseos kuiva-ainesten sekaan ja työstä taikina tasaiseksi käsin tai yleiskoneella sekoittamalla.

Kumoa taikina leivinpaperille ja aseta toinen leivinpaperi taikinan päälle. Kaulitse taikina ohueksi levyksi.

Anna taikinan tekeytyä muutama tunti jääkaapissa, ja poista sen jälkeen päällimmäinen leivinpaperi.

Leivo taikinasta perunajauhojen avulla haluamasi näköisiä pipareita. Tein itse tällä kertaa vaihteeksi ohuempia ja totesin, että hullumpia eivät ole nekään!

Paista piparit kypsäksi uunissa 200 asteessa, paksuudesta riippuen noin 5-10 minuuttia.

Anna pipareiden jäähtyä ennen niiden siirtämistä pelliltä.

Pipareita ei tarvitse jättää väliin edes viljattomalla ruokavaliolla. Nämä herkkukeksit maistuvat ihan yhtä hyviltä kuin viljajauhoilla leivotut!

Kurkuma maistuu taikinassa mukavana lisätwistinä, ja makukokonaisuus on edelleen selkeästi piparin puolella. Tunnustan, että vähän jännitin mitä näistä piparkakuista tulee, sillä taikinaan tuli kurkumaa ihan reilusti, eikä tavoitteena ollut kuitenkaan saada currya muistuttavia keksejä. Ilahduin suuresti siitä kuinka hyviä kurkuma piparkakuista tuli! Hauskaa vaihtelu piparkakkurepertuaariin, etenkin, jos niitä tulee leivottua useampaan kertaan.

Viljattomuus ja maidottomuus tekevät pipareista entistä useammalle sopivia. Tätä taikinaa kelpaa mutustella myös raakana!

 

(Ja niin minä teinkin!)

Toivottavasti pidätte näistä pipareista yhtä paljon kuin minä! Ja muistakaa, että jos kurkuma epäilyttää, niin samalla ohjeella saa myös takuuvarmasti maistuvia kurkumattomia pipareita jättämällä mausteen yksinkertaisesti pois.

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *