Hae
Saran kotikolo

Maidoton nougatjäätelö taatelikinuskikastikkeella

Nougatjäätelö on isäni ehdoton suosikki. Kyllähän minulle maistuu jäätelö kuin jäätelö, mutta tunnustan, että tämä resepti on toteutettu täysin isin toiveesta. Hetken manattuani totesin, että kyllähän minä yhden nougatjäätelönkin onnistun loihtimaan. Maidoton nougatjäätelö onkin miljoona kertaa parempaa kuin se kaupan versio!

Ja kyllä, tämä erikoisjäätelö sai lopulta myös kiitosta. Ei mitään kaupan nougata, vaan tässä jäätelössä ihan oikeasti on sitä nougata! Lisäksi terveellistä nougata, jota voi maistella isommankin annoksen.

MAIDOTON NOUGATJÄÄTELÖ

 

3,5dl kookosmaitoa
1dl makeuttamatonta mantelijuomaa
1dl cashewpähkinöitä
3rkl (reilua sellaista) kookossokeria
100g (~1 pussi) mantelirouhetta
0,5dl vaahterasiirappia
2rkl kookosöljyä
Ripaus suolaa
Ripaus vaniljajauhetta

Liota pähkinöitä etukäteen ainakin pari tuntia, ja kaada liotusvesi pois. Sekoita tehosekoittimella yhteen pähkinät, kookosmaito, mantelijuoma, vaahterasiirappi sekä vanilja. Huolehdi, että seoksesta tulee täysin sileää.

Kaada jäätelömassa jäätelökoneeseen ja anna koneen pyöriä 30 minuuttia, tai kaada pakastuksen kestävään kulhoon ja pakasta noin 1 tunti. Sekoita pari kertaa tunnin sisään.

Kuumenna kookosöljy paistinpannulla ja lisää mantelirouhe sekä kookossokeri. Sekoittele miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes sokeri on sulanut ja takertunut mantelirouheeseen. Lisää ripaus suolaa. Anna jäähtyä täysin. Jäähtyessään seos rapeutuu ja ”krokanttisoituu”. Lisää mantelirouhe jäätelömassan sekaan.

             
            
     

Mikäli käytät jäätelökonetta, anna koneen pyöriä vielä kymmenisen minuuttia, ja kumoa jäätelömassa sen jälkeen erilliseen kulhoon ja pakasta ainakin 60 minuuttia. Voit myös nauttia jäätelön suoraan jäätelökoneesta, jolloin se on ihanan pehmismäistä.

Itse tehdystä jäätelöstä puuttuu liuta erilaisia säilöntä- ja koostumusaineita, minkä vuoksi se kovettuu pakastimessa kaupan jäätelöitä enemmän. Tuoreeltaan se on totta kai parhaimmillaan, mutta jos jäätelöä jää yli vielä seuraavien päivien varalle, se kannattaa pakastaa kerta-annoksina erillisissä rasioissa, ja antaa rasian pehmetä huoneenlämmössä puolisen tuntia ennen syömistä. Silloin koostumus on jälleen kohdallaan. Mikäli odottelu tympii, muista, että odottamasi jäätelö on puhdasta, aitoa, ravitsevaa herkkua, eikä sitä ole pehmennetty keinotekoisilla aineilla.

Mikäli sinulla ei ole käytössäsi jäätelökonetta, sekoita mantelirouhe jäätelömassan sekaan tunnin pakastamisen jälkeen, ja anna jäätelön pakastua vielä lisää 2-3 ajan. Sekoita ainakin kerran tunnissa, jotta vältyt jäähileiltä.

Annoksen viimeistelee herkullisen makea ja täyteläinen taatelikinuski, jota voit valuttaa jäätelön päälle joko jääkaappikylmänä tai halutessasi lämpimänä.

 

TAATELIKINUSKIKASTIKE

 

 
1dl taateleita
3dl mantelijuomaa
2rkl kookossokeria
Ripaus suolaa

Liota taateleita ainakin tunti, ja kaada liotusvesi pois. Yhdistä ainekset tehosekoittimessa ja pyöritä tasaiseksi, juoksevaksi kastikkeeksi. Säilytä jääkaapissa ja käytä muutaman päivän sisällä.

Voit myös lämmittää kastikkeen kiehauttamalla sen nopeasti kattilassa. Mikäli haluat ravinteiden säilyvän paremmin, lämmitä kastike vesihauteessa.

   

Itse tehdyssä jäätelössä on myös se etu, että nougaarouhetta voi laittaa sekaan juuri niin paljon kuin haluaa! Nougaajäätelö ei siis ole pelkkä nimi, vaan tästä jäätelöstä löytyy nougaata yllin kyllin!

Huomenna onkin sitten erityinen sunnuntai. Onnea joka isille isänpäivänä! Toivottavasti saatte kaikki juuri sitä omaa suosikkiherkkuanne!

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi        

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *