Hae
Saran kotikolo

Aineenvaihduntaa boostaava chili-suklaasmoothie

Tämä resepti syntyi tarpeesta saada käytettyä jääkaapissa olevat chilit ennen kuin ne menvät huonoksi. Koska rakastan chilisuklaata, ajattelin kokeilla tuoreen chilin hyödyntämistä aamusmoothiessa. Suklaata aamupalaksi – mikä sen parempaa! Chili-suklaasmoothie on loistava aamujuoma esimerkiksi raskaan iltaruuan jälkeen, kun olo on turvonnut, väsynyt ja epämukava. Smoothie on ruokaisa, terveellinen ja ravitseva, ja se sekä piristää mieltä että pistää kuulemma kropan toimintaan vähän vauhtia.

Tämä smoothie on loistava tapa aloittaa päivä. Chilin sanotaan vilkastuttavan aineenvaihduntaa ja raakakaakao sisältää valtavasti hyvää tekeviä aineksia aina mieltä hyväilevistä antioksidanteista kehoa hoitaviin hivenaineisiin ja vitamiineihin. Raakakaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa, joten nyt puhutaan todellisesta superfoodien kuninkaasta!

 

Yhtään ei väsyttänyt herätessä…

 

Smoothie kutittelee kivasti suussa, mutta ei ole mielestäni liian tulinen. Toisaalta oma sietokynnykseni on melko korkea. Jos et pidä kovin tulisesta, voit hyvin vähentää chilin määrää tai poistaa osan siemenistä. Myös kookosmaito ja -vesi lieventää tulisuutta.

Tällä ohjeella chili-suklaasmoothiesta tulee juoksevaa. Jos haluat lusikoitavan paksua, puolita nesteen määrä. Siinä tapauksessa kannattaa tosin myös harkita miten monta chiliä haluaa käyttää!

Tällä juomalla potkaiset aineenvaihduntaasi vauhtia!

 

CHILI-SUKLAASMOOTHIE

(kaksi annosta)
 
3rkl raakakaakaojauhetta
3 tuoretta chiliä (maun mukaan)
2dl kauramaitoa
2dl vettä
5 taatelia
1 banaani
1tl macajauhetta (ei pakollinen)

Poista chilien vihreä pää ja pilko chilit pienemmäksi. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Macaa ei tosiaan ole välttämätöntä lisätä, mutta jos sitä sattuu kaapista löytymään niin sopii tähän mainiosti! Maca on itsessään karmean makuista, mutta muun muassa kahvin ja juuri suklaan sekaan se sekoittuu makunsa puolesta loistavasti. Maca on sellaisenaan hyvin pistävän ja voimakkaan makuinen, mutta suklaan seasta se erottuu vain lempeänä aromina. Ja antaa samalla ison satsin myös toisen superfoodin hyötyjä.

Annostele smoothie laseihin ja siemaile rauhassa. Itse tein sen valmiiksi jo illalla, jolloin se odotti aikaisin aamulla jääkaapissa ihastuttavan kylmänä… Kylmänä juotu smoothie on entistäkin raikkaampi! Kylmän smoothien saat myös lisäämällä sekoitusvaiheessa muutaman jääpalan.

Maistuva yhdistelmä täyteläistä suklaata, hedelmien raikasta makeutta ja chilin pientä polttelua. Chili-suklaasmoothie kannattaa ehdottomasti lisätä omien smoothieohjeiden joukkoon!

 

 

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *