Hae
Saran kotikolo

Herkullinen vegebowl

Tykkään napostella, mutta siitä tulee helposti huono olo. Kulhoruuat ovat tästä syystä uusi luottovalintani hetkiin, kun haluan napostella erilaista pikkuhyvää, mutta saada samalla täyden ja tasapainoisen aterian. Kulhot ovat paitsi visuaalisesti kauniita, myös äärimmäisen herkullisia ja monipuolisia. Tämä vegebowl on täynnä monia suosikkimakujani, ja se on suutuntumaltaan ihan täydellinen!

 

Kulhoruokia kannattaa kokeilla, kun jääkaapin ruuanjämät pitäisi saada hyödynnettyä tai vaihtoehtoisesti kaapit tuntuvat huutavan tyhjyyttään. Jos löydät jotakin kasvista, jotakin hiilihydraatti- ja vastaavasti proteiinipitoista, kulhon saa aina syntymään. Makuja voi yhdistellä rajattomasti, ja erilaisilla kastikkeilla viimeistellä kokonaisuuden.

Tämä vegebowl on tämän hetkinen suosikkini. Rouskuvaa, maistuvaa pikkuhyvää koko kulhollinen!

 

VEGEBOWL

(kahdelle)

250g tempeä
1dl tattaria (kuivamitta)
2 porkkanaa + 2rkl oliiviöljyä + 1tl timjamia + 1rkl omenaviinietikkaa
2dl herneitä
1 avokado
5 minitomaattia
3 retiisiä
1 purkki kikherneitä
1tl juustokuminaa
Tuoretta korianteria
Sitruunaa
Mustapippuria
Suolaa

Kuori porkkanat ja suikaloi viipaleiksi (spiraalileikkurilla, jos sellainen on) juustohöylällä, veitsellä tai muulla apuvälineellä. Laita viipaleet kulhoon ja kaada päälle marinadi. Anna maustua ainakin puolisen tuntia, mielellään jopa yön yli. Laita myös tattari likoamaan ainakin pariksi tunniksi etukäteen ennen keittämistä.

Keitä tattarisuurimot ohjeen mukaan. Viipaloi avokado, tomaatit ja retiisit.

Paista tempe kookosöljyssä pannulla, kunnes sen pinta on rapsakoitunut. Minulla oli käytössä hernetempe, joten en maustanut sitä enää erikseen. Jos haluat, lisää esimerkiksi sipulimausteita ja pippuria.

Lämmitä kikherneet myös pannulla, ja mausta juustokuminalla.

Kasaa kaikki ainekset raitoina kulhoon ja ripottele pinnalle tuoretta korianteria. Purista päälle sitruunalohko, jauha mustapippuria ja ripaus suolaa,  ja lirauta oliiviöljyä.

Vähän kuin irtokarkkipussi, tai ainakin yhtä värikäs sekamelska kaikkea hyvää! Kokeile bowlin ohessa rouskuvaa siemennäkkäriä!

 

SEURAATKO JO MUUTEN MYÖS TÄÄLLÄ?

Instagram  

Blogit.fi

Facebook

Parhaat ruokablogit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *